Oslopolitiet varsler hyppigere kontroller for å redusere bruk av mobil hos bilister. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Oslopolitiet varsler hyppigere kontroller for å stanse bilister som bruker mobil

35 bilister ble tatt for mobilbruk i to kontroller i Oslo tirsdag ettermiddag. Nå får du både bot og to prikker i førerkortet for å bruke mobil mens du kjører. — Vi vil fortsette kontrollene i tiden fremover, sier politiet.

Publisert

Først hadde politiet en times lang kontroll langs E18 ved Nordstrand sør for sentrum. På en time ble 25 bilister tatt for å snakke i mobil mens de kjørte.

Deretter gjennomførte politiet en ny kontroll på den andre siden av sentrum, ved Frognerparken. Her ble 10 bilister bøtelagt for mobilbruk. Nå varsler politiet hyppigere kontroller i Oslo etter at tilsammen 35 bilister ble tatt i de to kontrollene iløpet av en og samme ettermiddag.

Skjermdump fra politiets Twitter-konto.

Tidligere er man kun blitt bøtelagt for å snakke i mobil mens man kjører. Men fra og med 1. januar i år blir bilister også ilagt to prikker i førerkortet dersom de tas for mobilbruk mens de kjører. I tillegg er boten på 1.700 kroner.

Mister lappen etter åtte prikker

Dersom man får åtte prikker i førerkortet iløpet av tre år, blir det kjøreforbud i seks måneder. Verdt å merke seg er at man kan pådra seg flere prikker i en og samme kontroll.

På tirsdag gjennomførte politiet kontroller to forskjellige steder i Oslo. Resultatet ble at 35 bilister ble bøtelagt for mobilbruk mens de satt bak rattet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Kjører du for fort og samtidig snakker i mobilen, vil du få to prikker for mobilbruk og i tillegg prikker for overtredelse av lovlig satt hastighet.

— Kjører man i 80 km/t og er uoppmerksom i 5 sekunder så har bilen beveget seg i 110 meter. Det er som å kjøre med bind for øynene og kan føre til alvorlige ulykker. Det er derfor viktig at vi konsentrerer oss om kjøringen og trafikken og ikke mobilen, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk å organisasjonens nettsider.

 

Powered by Labrador CMS