Lars Saabye Christensen med St. Halvard-medaljen på brystet. Foto Sturlason/Oslo kommune

Frogner-gutten Lars Saabye Christensen fikk Amandas ærespris

— Jeg vil takke aller mest de jeg beundrer aller mest. Og det er skuespillerne. En film uten skuespillere er som en hage uten pinnsvin, sa Lars Saabye Christensen da han mottok prisen.

Publisert

I mai ble han hedret med Oslos bys høyeste utmerkelse. Lørdag fikk forfatter og manusforfatter Lars Saabye Christensen også Amandakomiteens ærespris.

Det var kulturminister Trine Skei Grande (V) som fikk æren av å dele ut æresprisen til Lars Saabye Christensen under filmfestivalen i Haugesund.

— Vi har timesvis med gode filmopplevelser å takke årets mottaker av æresprisen for, sa kulturministeren før hun avslørte hvem som skulle få den.

Christensens aller mest populære roman, "Beatles", ble filmatisert i 2014. Boka og filmen skildrer fire gutters oppvekst ved Skillebekk på Frogner. Handlingen i boka starter på midten av 1960-tallet og romanen er fylt av referanser til både samtidens populærkultur og ikke minst lokalmiljøet i sentrumsbydelen.

— Du har vist oss byens mange ansikter

64 år gamle Lars Saabye Christensen er en av Norges mest folkekjære forfattere. Han er oppvokst på Frogner, og få diktere har skildret så mange av Oslo gater, parker og bygårder som Saabye Christensen. Hans forfatterskap omfatter romaner, skuespill, dikt, filmmanus og rocketekster. I tillegg turnerer forfatteren også med sitt eget band, Buicken.

Prisvinneren med Oslos ordførerMarianne Borgen (SV) da han fikk St. Halvard i mai i år. Foto: Sturlason/Oslo kommune

I vår ble Saabye Christensen også tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen.

— Du har vist oss byens mange ansikter, og du har vist menneskenes ulike fasetter. Du har gjort steder og gater til allemanseie. Selv når vi aldri har vært der, sa ordfører Marianne Borgen (SV) i talen til Lars Saabye Christensen da han mottok St. Hallvard-medaljen i rådhuset.

Powered by Labrador CMS