Ettersom det ikke er promillegrenser for elsparkesykkel blir mannen anmeldt for brudd på veitrafikkloven, opplyser politiet. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Vålerengatunnelen ble stengt etter nestenulykke med full elsparkesyklist

En bilist kjørte nesten ned den fulle elsparkesyklisten i nordgående løp av Vålerengatunnelen. Nestenulykken førte til at politiet stengte Vålerengatunnelen en kort periode natt til søndag.

Publisert

— Mannen vil bli anmeldt for brudd på veitrafikklovens paragraf 21, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til VårtOslo.

Nestenulykken, der en bilist holdt på å kjøre ned den fulle elsparkesyklisten inne i Vålerengatunnelens nordgående løp, skjedde ved 03.30-tiden natt til søndag.

Fikk lov til å dra hjem

Det finnes ikke promillegrenser for syklister eller elsparkesyklister, men veitrafikklovens paragraf 21 slår fast at det er forbudt å sykle i beruset tilstand.

"Ingen må føre eller forsøke å føre kjøretøy når han er i en slik tilstand at han ikke kan anses skikket til å kjøre på trygg måte, hva enten dette har sin årsak i at han er påvirket av alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel."

— El-syklisten hadde høy promille, og blir i første omgang anmodet om å ta seg rett hjem. Han vil imidlertid i ettertid bli anmeldt for brudd på flere paragrafer i veitrafikkloven, skriver politiet på Twitter.

Vålerengatunnelen ble stengt i omlag ti minutter inntil politiet var ferdig på stedet.

Powered by Labrador CMS