Det er stor rasfare fra tak i hovedstaden. Store istapper har falt ned på biler og knust ruter i Bergstien i bydel St. Hanshaugen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Istapper knuste ruter på flere biler i Bergstien på St. Hanshaugen

Politiet og brannvesenet måtte rykke ut til Bergstien i bydel St. Hanshaugen etter at flere biler fikk rutene knust av istapper som falt ned fra taket på bygninger i gaten.

Publisert

Mildere og våtere vær førte til at snø og is raste ned over biler og fortau flere steder i Oslo lørdag. Redningsetatene advarer mot stor takrasfare i hele Oslo.

Aller verst gikk det kanskje i Bergstien i bydel St. Hanshaugen. Der har flere biler fått ruter knust etter at istapper har rast ned fra taket på bygninger. Brannvesenet er lørdag ettermiddag på stedet for å forsøke å fjerne farlig is.

— Gårdeiers ansvar

Politiet sperrer gaten inntil det er trygt å ferdes og parkere i Bergstien. Fredag kveld og natt til lørdag var brannvesenet også ute med stigebiler flere steder i Oslo for å fjerne istapper fra bygårder.

— Sikkerheten er gårdeiers ansvar, men ved bekymring ta kontakt med kommune, alternativt nødetatene ved fare for liv og helse, opplyser brann- og redningsetaten.

Powered by Labrador CMS