DEBATT

Kristine Vintervold og åpen søppelbøtte
Bildet over viser at ispapir laget i engangsplast som flyr ut av søppelboksen plassert i Nittedalgata på Kampen.

– Jeg skulle ønske Oslo kommune tok bort disse søppelbøttene som er utgått på dato

Fredag opplevde jeg at ispapir fløy ut av en søppelbøtte plassert på Kampen. Åpningene i søppelbøttene bidrar til at vind kan spre ispapiret i plast.

Publisert

Søppelbøttene fungerer som miljøskadelige søppelspredere ved at de ikke holder søppelet inne i selve beholderen med et lokk. Noen har fått kjetting, men våre opportunistiske flyvende venner plukker iherdig ut alt på leting etter mat

Vind er en annen hjelper i å spre ispapir i plast og annen emballasje. I går opplevde jeg at ispapir fløy ut av søppelboksen plassert i Nittedalgata på Kampen. Selv om plastsugerør er erstattet av papir, har engangsplast tatt over som emballasje for pinneis.

Det er ille at det ikke lenger finnes ispapir, og når vi nå kjøper is, er vi med på å bidra til å spre engangsplast.

Få laget nye søppelkasser

Som jeg hørte denne uken på NRK radio, er elvedelfinen nå utryddet på grunn av vår plastforsøpling i havet. All plast som ligger på bakken og som ikke blir holdt på av en fungerende søppelbeholder, vil til slutt ende i havet.

Oslo kommune burde kontakte utdanningsinstitusjonene (design/produktutvikling ved Westerdals, Kunsthøyskolen og Arkitektur- og designhøgskolen) for å involvere studenter til å formgi brukervennlige søppelkasser som løser disse utfordringene.

Jeg har sendt en sak via Oslo kommunes Bymeldings app (en av mine favoritt-apper!), så jeg venter i spenning.Powered by Labrador CMS