DEBATT

— AP-byrådet kjører hardstyle!

— De lover 20 timer med «the best sound systems and the most insane outdoor stage Norway has ever seen.» Mange gleder seg sikkert, men ikke alle. I hvert fall ikke de som bor i det idylliske området rundt Nedre Foss på Grünerløkka.

Publisert

Arbeiderpartiet, tidligere DNA, er tydeligvis begeistret for festivalen Hardstyle DNA. Om det er på grunn av forkortelsen eller musikken skal være usagt, for også Miljøpartiet de grønne og SV er på tilbudssiden.

Arrangøren har ikke gjort noe galt og kan ikke klandres. De har i prosessen med å finne et sted i Oslo å avholde festivalen vært åpne på hva de holder på med, og at de kommer til å spille høyt.

— Kommunen har gjort en saksbehandlingsfeil

De som etter Høyres mening har gjort noe galt er Oslo kommune som har tilbudt arrangøren å avholde festivalen på Nedre Foss Park, rett ved mathallen, boliger og med ærverdige Nedre Foss Gård som nærmeste nabo.

Høyre mener kommunen har gjort en saksbehandlingsfeil, for mye tyder på at en festival av denne typen aldri skulle blitt tildelt Nedre Foss som festivalarena. Når det allikevel har skjedd, og hele nabolaget reiser seg i protest, opplever vi et akutt tilfelle av kollektiv ansvarsfraskrivelse fra AP-byrådet.

Verken helsebyråden fra Arbeiderpartiet, miljøbyråden fra MDG, eller kulturbyråden fra SV hadde fått med seg hva slags arrangement de hadde gitt grønt lys. Når de først ble gjort oppmerksomme på det gjennom media, naboprotester og fordi Høyre har tatt det opp i bystyret, valgte de å skylde på etatene, altså på kommunens egne ansatte. Det er ikke å ta ansvar.

Hard-trance og hardcore electronica

Den som kanskje har gått lengst i å skylde på andre, er Miljøbyråd Sirin Stav fra MDG, som er øverste ansvarlig for utleie av byens parker og friområder. Hun har stått i bystyresalen på rådhuset og sagt rett ut at dette har hun ikke noe med. Man skal i sannhet høre mye før ørene faller av. De som kommer til å høre for mye er naboene og de ulike virksomhetene i området rundt Nedre Foss.

For de som ikke er kjent med hardstyle-sjangeren så beskrives den som en blanding av hard trance og hardcore elektronika. Ikke veldig melodiøst, lite fokus på gode tekster, men ingen skal påstå at det er vanskelig å holde takten.

Hardstyle-fester og festivaler varer som regel i minst 12 timer, og om du lurte; fansen krever at musikken skal spilles høyt. Fredag 28.april mellom klokken14.00 og 23.00, og lørdag 29.april mellom 1200 til 2300, inviterer arrangørene til «Norway’s biggest outdoor festival for the harder styles of music.»

De lover 20 timer med «the best sound systems and the most insane outdoor stage Norway has ever seen.» Mange gleder seg sikkert, men ikke alle. I hvert fall ikke de som bor i det idylliske området rundt Nedre Foss på Grünerløkka.

— Forakt for folk som bor i nabolaget

I dag er byrådets retningslinjer for utleie av byens konsert- og festivalområder at det er den som søker først som får plassen. Dermed sidestilles en hardstyle-festival som går over to, for naboene, svært lange dager, og en to-timers konsert med en visesanger. Det vitner om svært manglende forståelse for de ulike konsertstedenes egenart og egnethet, og forakt for folk som bor i nabolaget.

Høyre mener kommunen i fremtiden må finne løsninger som er bedre for alle. Både for arrangørene og for naboene. Høyre ønsker at det skal være liv i parkene, og ønsker konserter og festivaler velkommen.

Vi elsker Oslo som musikkby, og vi heier på alle arrangører, grundere og festivaler som skaper et fantastisk kulturtilbud i Oslo. De gjør Oslo bedre. I motsetning til dagens byråd mener vi kommunen bør forskjellsbehandle de som ønsker å leie byens friområder på en positiv måte.

Ingen er tjent med at et arrangement plasseres på et uegnet sted. Høyre er bekymret for om uroen rundt denne festivalen kan gjøre det vanskeligere å arrangere konserter og festivaler i Oslo fremover. Det er det siste Høyre ønsker.

Powered by Labrador CMS