Denne mannen ropte opp navnet til Mina etter den offentlige filmvisningen. Han fremsto som truende. Foto: Mina Adampour
Denne mannen ropte opp navnet til Mina etter den offentlige filmvisningen. Han fremsto som truende. Foto: Mina Adampour

Samfunnsdebattant og lege Mina Adampour truet av islamhater etter offentlig kinovisning

Mannen ropte navnet til Mina, filmet og holdt opp plakater som sa omtrent dette: «Islam er en rasistisk religion» og «Ikke støtt Fugellis islam-rasisme».

Publisert

«I går sa min venninne at regjeringen ikke måtte gå av eller Sylvi Listhaug bli avsatt. Hvorfor sa jeg? Fordi da blir de farlige følgerne oppildnet. Nå har jeg akkurat gått ut av et arrangement i regi av Antirasistisk senter, støttet av Fritt Ord, og en mann står der med anti-islam-plakat, filmer og roper navnet mitt. Oslo-biskop Kari Veiteberg har gitt sin ID til politiet som vitne», forteller Mina Adampour på sin egen Facebook-side.

Mina Adampour under et antirasistisk arrangement.
Mina Adampour under et antirasistisk arrangement.

Presenterte sine Per Fugelli-avtaler

Det var på FNs dag mot rasisme, i går, at Antirasistisk Senter inviterte til en spesialvisning av Erik Poppes sterke film «Per Fugelli – siste resept», på Saga kino.

Etter filmen presenterte flere personer sine «Fugelli-avtaler», altså sine løfter om hvordan de skal kjempe for å holde Per Fugellis engasjement levende.  Blant deltakerne var samfunnsdebattant Nancy Herz, Oslo-biskop Kari Veiteberg, direktør ved Nobels Fredssenter Liv Tørres, skuespiller ved Nationaltheatret Iselin Shumba, filmregissør Erik Poppe og altså samfunnsdebattant Mina Adampour.

En ubehagelig overraskelse

Men utenfor ventet en ubehagelig overraskelse. En mann står utenfor og venter. Han roper navnet til Mina Adampour, holder plakater med antiislamske slagord og står med et kamera i hendene.

Mina ble for fem år siden voldelig angrepet av en mann utenfor leiligheten hennes. Det endte med hjernerystelse, kuttskader og brudd. Mina var den gang leder av Ungdom mot rasisme, og angrepet førte til lang tids fravær fra offentligheten. Ingen person ble i etterkant tatt for handlingen.

Hun har også opplevd å få drapstrusler, sjikanerende beskrivelser og meldinger som går på hennes eget utseende. Mina oppfattet derfor mannens atferd utenfor kinoen som truende.

Fire politipatruljer var innom Saga kino for å sjekke ut forholdene etter at de var blitt varslet. Foto: Mina Adampour
Fire politipatruljer var innom Saga kino for å sjekke ut forholdene etter at de var blitt varslet. Foto: Mina Adampour

Gjorde det for å skremme

«Dette er det mest ubehagelige jeg har opplevd på en stund og hadde begynt å venne meg til helt normale tider», sier hun på sin egen Facebook-side.

– Hadde han gjort det uten å filme, ville det vært mindre ubehagelig, men det var kombinasjonen av slagord rettet mot minoriteter, at han er veldig på og at han forteller at han vet hvem jeg er, som gjorde utslaget, sier Mina til VårtOslo.

Hun tror han kan ha gjort dette nettopp for å skremme.

Islamhater

– Han ventet utenfor et offentlig arrangement som attpåtil var en god del forsinket, så han har jo stått lenge og ventet. De var to personer. I en bil bak han satt enda en mann og ventet på han som filmet, forteller hun.

Mannen skal komme fra et marginalt, men aggressivt anti-islamsk miljø. Hendelsen er politianmeldt.

– Jeg reagerer sterkt på at politiet ikke ransaket mennene, all den tid jeg ofte ser politiet ransake minoritetsgutter som ikke har gjort noe galt. Her lar de en person som krenker og truer gå helt fri.

Powered by Labrador CMS