Chris Holsten omgitt av dansere, fjærboaer og glamour på trappene opp til åpningen av Petter Stordalen nye hotell Sommerro på Solli plass på Frogner. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høy glamfaktor på den røde løperen da Somerro på Solli plass åpnet onsdag. Se bildene!

Ingen tvil om at temaet var «The Great Gatsby» da kjendisene myldra opp den røde løperen og inn i Sommerro. Hotellet har offisiell åpning onsdag, etter drøye fem år med renovering i samarbeid med byantikvaren.

Publisert

Det manglet ikke på lokale og nasjonale kjendiser opp trappene til det påkostete hotellet med adresse Somerrogata 1 onsdag kveld.

I fem år har renoveringen av art deco-bygget Oslo Lysverker og Sommerro-kvartalet på Solli plass pågått. Gjestene har allerede kunnet konstatere at her er det ikke spart på noe. Hotellet og de seks ute- og spisestedene har hatt åpne dører siden 1. september.

Bertine Zetlitz og Petter Stordalen på rød løper i forbindelse med Gatsby-fest i Stordalens nye hotell Sommerro Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Samarbeidet med byantikvaren

Sommerrogata 1 ble opprinnelig bygget som hovedkontor for byens elektrisitetsverk, Oslo Lysverker i 1931. Bygget huset også strøkets folkebad, Vestkantbadet. Arkitekturen er en real Oslo-miks av nyklassisisme, funksjonalisme og art deco-detaljer.

I 2017 kjøpte Aspelin Ramm og det Petter Stordalen-eide selskapet Strawberry Brothers bygningen. Den omfattende renoveringen og utbyggingen har foregått i samarbeid med Byantikvaren i Oslo.

Iman Maskini (t.v.), Ingeborg Heldal og venninne på rød løper i forbindelse med at Petter Stordalen sitt nye hotell Sommerro åpner i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

— Jeg husker jeg så bort på denne bygningen da Nordic Choice Hotels hadde hovedkontor på Solli plass, og jeg tenkte med én gang at med dette bygget og med dette kvartalet, må vi skape ny Oslo-historie, sa Petter Stordalen til NTB da dørene åpnet 1. september i år.

Petter Stordalen holder orden på sin kjæres kjole. Märtha Elander ser ut til å sette pris på innsatsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ikonisk bygning

Ifølge Stordalen er hotellprosjektet en hyllest til norsk design- og kulturarv.

— I denne ikoniske art deco-bygningen har vi lagt omsorg i hver eneste detalj, ikke bare for overnattings- og møtegjester, men for hele byen, sa Stordalen, som er grunnlegger av Nordic Choice Hotels og eier av Strawberry.

Lisa Tønne, Sigrid Bonde Tusvik, venninne og Morten Hegseth på rød løper i forbindelse med åpningsfesten i Stordalens nye hotell Sommerro på Solli plass. Foto: Terje Pedersen / NTB

— Mer kraft til bydelen

— Solli plass og Frogner-gatene har virkelig våknet til liv de siste årene, og med lys i denne unike arkitekturperlen vil vi skape enda mer kraft i videreutviklingen av bydelen som destinasjon, sa Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm, i forbindelse med døråpningen i september.

I Sommerro er det seks restauranter, to barer og 231 hotellrom. Pluss suiter, møte- og selskapslokaler og kulturscenen Lysverker Scene.

Thomas Numme og Annette Walther på Solli plass, klare for Sommero- åpning. Foto: Terje Pedersen / NTB

Har fått verdens oppmerksomhet

Bygget har også en velværeavdeling som inkluderer det fredede Vestkantbadet, som skal være ferdig renovert 1. november.

Prosjektet har fått stor oppmerksomhet i reise- og livsstilsmedier verden over. Forbes, CNN Travel, Conde Nast Traveler og internasjonale Vogue med flere har trukket frem Sommerro som en av de mest spennende hotellåpningene i verden i 2022.

Jan Thomas og Harlem Alexander kom smilende til Stordalens nye storstue på Frogner. Foto: Terje Pedersen / NTB
Justisminister Emilie Enger Mehl i perler og fjær på Gatsby-fest på Stordalens Sommerro-fest. Foto: Terje Pedersen / NTB
Powered by Labrador CMS