Dronning Sonja skal være med på åpningen av Oslos første kvinnehelsehus den 4. april.

Dronningen deltar på åpningen av kvinnehelsehuset på Tøyen

Kvinnehelsehuset åpner 4. april, og Dronning Sonja deltar på åpningen sammen med ordfører Anne Lindboe.

Publisert

Om ikke lenge åpner byens første kvinnehelsehus i Hagegata 32 på Tøyen, et lavterskeltilbud med aktiviteter som skal styrke helse, livskvalitet og nettverk for kvinner. Her skal man kunne møte opp for å blant annet bygge nettverk, få helseinformasjon, språkopplæring, og mye annet.

Huset åpner 4. april, og H.M. Dronning Sonja deltar på åpningen av huset og vil møte ansatte, brukere og frivillige. 

Dronningen vil blant annet få høre om de ulike aktivitetene huset skal romme. Hun vil også ha samtaler med flerkulturelle doulaer, fødselshjelpere for kvinner med kort botid i Norge, og med voldsutsatte kvinner.

Ordfører Anne Lindboe vil følge Dronningen under besøket.

– Skal fylle huset med aktiviteter

Kvinnehelsehuset er tatt frem av Norske Kvinners Sanitetsforening, i tett samarbeid med Oslo Sanitetsforening og de andre lokale sanitetsforeningene i Oslo.

Huset vil etter hvert romme barselgrupper, flerkulturell kafé, språkgrupper og egne tilbud til unge jenter og eldre kvinner, samt N.K.S Veiledningssenter for pårørende. 

– Kvinnehelsehus er en stor satsning for oss. Vi skal fylle dette huset med aktiviteter og kunnskap som tar oss nærmere likestilling i helse, og aktiviteter som bidrar til at færre faller utenfor, sier generalsekretær i Sanitetskvinnene, Malin Stensønes i en pressemelding. Powered by Labrador CMS