Oslo 20190925. 
Eirik Lae Solberg (H) etter presentasjonen av budsjettforslaget for Oslo kommune 2020 og økonomiplan 2020-2023.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Oslo 20190925. Eirik Lae Solberg (H) etter presentasjonen av budsjettforslaget for Oslo kommune 2020 og økonomiplan 2020-2023. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo Høyre stiller seg bak Eirik Lae Solberg på topp foran neste kommunevalg

Eirik Lae Solberg er Oslos Høyres favoritt største favoritt, ifølge en uravstemning i partiet. På andreplass kommer en annen populær figur. – Han er populær.

Publisert

Oslo Høyres medlemmer har fått si sin mening om hvem de vil ha som sine kandidater i kommunevalget neste høst. Valgkomiteen, ledet av Kristin Clemet, har spurt medlemmene til råds om hvem de vil skal stille til valgs i kommunevalget om ett år.

Mest populær er Eirik Lae Solberg, med 528 stemmer. Valgkomiteen til Oslo Høyre har på forhånd innstilt han som byrådslederkandidat. Lae Solberg har lang erfaring fra Oslo-politikken og var byrådslederkandidat ved kommunevalget også i 2019.

– Han er populær

Nest flest stemmer får tidligere ordfører Fabian Stang, med sine 470 stemmer. På tredje plass kommer Anne Lindboe, som også er innstilt som Høyres ordførerkandidat. Lindboe får 378 stemmer.

Kristin Clemet sier til Aftenposten at det er hyggelig at kandidatene som valgkomiteen enstemmig valgte å sette på topp, også får så stor støtte fra medlemmene.

– At Stang får mange stemmer var vi forberedt på. Han er populær, det vet vi, sier hun til Aftenposten.

James Stove Lorentzen, også han en gammel travel i Oslopolitikken, er nestemann på listen med 294 stemmer. Forelegger Arve Juritzen er ønsket av 281.

Powered by Labrador CMS