Slik har utbyggerne sett for seg fremtidige Nordberg studentby. Disse bygningene skal erstatte de gamle.
Slik har utbyggerne sett for seg fremtidige Nordberg studentby. Disse bygningene skal erstatte de gamle.

Skal oppgradere denne studentbyen for over en halv milliard kroner: – Sårt trengte studentboliger

I starten av neste år settes arbeidet med oppgraderingen av Nordberg Studentby i gang. Her skal det komme 462 studentboliger fordelt på 18.000 kvadratmeter. – Gjennom dette prosjektet bidrar vi til å gjøre boligsituasjonen bedre for studenter i Oslo, sier prosjektutvikleren.

Publisert

Studentsamskipnaden i Oslo har i dag rundt 9000 studentboliger i byen. Som en del av videreutviklingen av Nordberg Studentby i Sognsveien, skal fem eksisterende bygg nå rives og erstattes med tre nye bygg med studentboliger. 

De nye byggene er på totalt 18 000 kvadratmeter og rommer 462 studentboliger. 

Det er prosjektutvikler- og entreprenørselskap Skanska som har signert kontrakt med Studentsamskipnaden om byggingen. Kontrakten har en verdi på 513 millioner kroner før moms. 

– Gjør Oslo til en enda bedre studentby

– Gjennom dette prosjektet bidrar vi til å gjøre boligsituasjonen bedre for studenter i Oslo, og dermed treffer det rett i kjernen av visjonen vår om å bygge for et bedre samfunn, sier konserndirektør i Skanska, Tor Arne Midtskogen, i en pressemelding.

– Prosjektet vil bety mye for studentene og gjør Oslo til en enda bedre studentby.

Det har vært rekordhøye ventelister på studentboliger i hovedstaden i år, og etterspørselen har vært større enn tilbudet. I begynnelsen av juli i år hadde SiO totalt 7459 på venteliste for studentbolig. 

– Tilsvarende tall fra i fjor er 6695. Vi har 11 prosent økning i antall som står på venteliste i forhold til 2022, forklarte administrerende direktør i SiO, Andreas B. Eskelund.

– Sårt trengte studentboliger

Byggearbeidet på Nordberg studentbolig starter i første kvartal av 2024, og prosjektet skal etter planen overleveres til SiO i andre kvartal 2026.

– Dette er en god dag for Oslo som studentby! Skanska er en entreprenør med bred erfaring og solid boligkompetanse som vil tilføre prosjektet verdifulle kvaliteter. Vi ser frem til god dialog og tett samarbeid, sier Birte Almeland, direktør for eiendom og bærekraft i SiO.

I pressemeldingen heter det at det ferdige prosjektet skal skape to store uterom, det ene med morgensol og det andre skjermet fra veien med kveldssol blant trærne.

– Dette vil tilføre Oslo sårt trengte studentboliger og bidrar dermed til at flere studenter i Oslo får muligheten til å leie en god, trygg bolig til en rimelig penge, sier regiondirektør for Skanskas byggevirksomhet for boliger i Oslo, Tomas Kjendlie.

– Vi skal bruke vår lange erfaring og unike kompetanse til å sørge for at dette blir et fantastisk prosjekt for både studentene som skal bo der og SiO.

Powered by Labrador CMS