Oslo 20211214. Rolig julehandel Teknik Magasinet på Storo shoppingsenter i Oslo.
Det er slutt for Teknikmagasinet i Norge og Sverige. I Oslo har kjeden to butikker, på Byporten og Storo shoppingsenter.

Teknikmagasinet er konkurs: – Kom som en stor overraskelse

– Det er en veldig kjip nyhet, og det kom som en stor overraskelse på de ansatte, sier butikksjef Zahra Qandil ved Teknikmagasinet-butikken på Byporten. Også på Storo Storsenter rammes de ansatte.

Publisert

Kort tid etter at butikksjef Zahra Qandil kom på jobb torsdag, fikk hun beskjed om at butikkjeden er konkurs, ifølge E24.

– Ingen visste at dette skulle skje før vi ble innkalt til et møte i dag tidlig. Det er andre gang siden 2020 vi får beskjed om at vi er konkurs. Jeg trodde det gikk bedre, men det har tydeligvis ikke gått bra nok, sier hun videre.

Åpent inntil videre

Qandil opplyser at mellom fem og seks ansatte i Teknikmagasinet-butikken på Byporten er berørt av konkursen. 

Inntil videre holder butikken åpent.

I tillegg rammes de ansatte ved butikkens utsalg på Storo storsenter.

370 ansatte berøres

Administrerende direktør André Sjåsæt i eierkonsernet Release sier at de ansatte er blitt informert. Totalt blir 370 ansatte berørt, hvorav 150 i Norge og 220 i Sverige.

Årsaken er krevende markedsforhold og fallende etterspørsel. I andre halvdel av 2023 var kjeden preget av lavere besøk og omsetning enn forventet, skriver selskapet i en pressemelding, ifølge nettstedet HandelsWatch.

– Dette er en trist dag for oss alle, både ansatte, leverandører, samarbeidspartnere, kreditorer og aksjonærer. Fokuset vårt nå er først og fremst å ta vare på de ansatte. Vi har jobbet hardt for å unngå dette utfallet, men det er dessverre klart at den svake markedsutviklingen har gjort omstillingsprosessen vi var inne i langt mer krevende enn forutsett, sier Sjåsæt i pressemeldingen.



Powered by Labrador CMS