Når kulda setter inn for fullt, går varmeovnene unna, blant annet hos Clas Ohlson i Oslo.

Clas Ohlson-butikkene i Oslo så å si utsolgt for varmeovner i sprengkulden

– Clas Ohlson-butikker i Oslo vil nok være tom for varmeovner noen dager, forteller salgssjefen. Salget har tatt av hos flere kjeder.

Publisert

Det har gått unna med salget av frittstående varmeovner den siste tiden. Såpass heftig har det vært at mange av Clas Ohlson har gått tom.

– I Oslo er det tomt i nesten alle butikker, dessverre. Kundene kjøper det som finnes. Mer er på vei fra lageret i Sverige, men det blir nok tomt i noen dager, sier pressekontakt Anders Wahl i Clas Ohlson, til E24.

Tredoblet

– De siste dagene har salget tredoblet seg. Det er veldig stor etterspørsel.

Varmeovnsalget den siste uken nærmer seg en vekst på 300 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Været kan vi aldri forutse, men vi kan alltid planlegge for ulike scenarioer og her har vi truffet godt i år, både på sortiment og tilgjengelighet av varmeovner, sier Værdal.

varmeovner
Hos Clas Ohlson er de utsolgte, men Power har flere varmeovner på lager.

Har forberedt seg

– Salget av varmeovner har skutt i været den siste tiden, sier salgssjef Arnstein Værdal i Elkjøp Norge til samme avis.

Salgssjef i Elkjøp Norge, Arnstein Værdal
Salgssjef i Elkjøp Norge, Arnstein Værdal, kan fortelle om tredoblet omsetning av varmeovner i forhold til samme periode i fjor.

Også hos Power går varmeovnene unna. Salget av varmeovner i Oslo har doblet seg i forhold til resten av landet i romjulen og inn i årets første uke, ifølge presseansvarlig Elizabeth Gill.

Trykket er først og fremst på flyttbar varme, som oljeovn og vifteovn. Men kundene kjøper også varmetepper og andre former for personlig oppvarming.

– Butikkene i Oslo har forberedt seg godt og skal være klare for å ta imot kunden for å finne rett løsning for oppvarming, sier hun.

Powered by Labrador CMS