Fortsatt noen som festet i Frognerparken sent tirsdag kveld. Også i Stensparken og på St. Hanshaugen var det festing. Begge steder grep politiet i natt inn.

Oslo-politiet stanset i natt store fester i Stensparken og på St. Hanshaugen. Vurderer aksjon mot privatfester

Politiet har brutt opp flere store fester i Oslo-parkene natt til onsdag. Festdeltakerne får beskjed om å rydde opp og komme seg hjem. — Vi drar innom privatfester utover natta, opplyste politiet ved ett-tiden i natt.

Publisert

St. Hanshaugen var det en større fest med rundt 150 deltakere som ble avbrutt av politiet, mens en fest i Stensparken også er blitt avsluttet. Politiet opplyser at de har fått festdeltakerne til å rydde opp etter seg.

— Vi tok parkene nå, så får vi se om vi må innom en del privatfester også utover natta, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt.

Mange telefoner til politiet

— Vi mottar mye klager på støyende fester fra flere forskjellige adresser, både ute og inne. Vi rekker dessverre ikke å følge opp alle med en gang. Vi oppfordrer festdeltagere til å vise hensyn til sine naboer, som også har barn som ikke får sove på grunn av feststøy, skrev politiet på Twitter ved midnatt.

Har dere delt ut bøter eller bare bedt deltakerne komme seg hjem?

— Vi startet med det. Og så får de en vennlig oppfordring om å rydde opp etter seg, sier Kråkenes.

Han forteller at Oslo-politiets kapasitet utfordres av de mange meldingene om fester. Telefonen står ikke stille, og til sammen er det registrert klager på over 20 forskjellige adresser mellom 23 og 0.30.

– Det tar kapasiteten vår. Det er ikke bare en som ringer inn per adresse heller, telefonen står ikke stille. Det er mye mer enn en vanlig uke, sier Kråkenes.

Truet med øl-bøter

De store festene natt til tirsdag fikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til å true med bøter for drikking på offentlig plass.

— Politiet forsikret meg i dag om at de vil slå ned på dette. Den ølen du konsumerer i parken, kan bli svært dyr, advarte byrådslederen på en pressekonferanse.

Ifølge politiet ligger normalsatsen for bøter for drikking på offentlig sted på 2.500 kroner. Byrådslederen truet også med å avlyse fadderuka dersom situasjonen ikke bedret seg.

Reagerer studenters drikking i parker

NRK har derimot snakket med studenter som innrømmer at de trosser byrådslederens anmodning om å droppe parkfestingen. Det får rektor ved OsloMet til å reagere.

— Det er ikke klokt å samle seg i store grupper, og det blir enda vanskeligere å respektere avstandskrav når man drikker. Jeg skulle ønske studentene fant andre måter å markere semesterstart på, sier rektor Curt Rice.

Ingen av studentene NRK har snakket med i parkene sier at politiet har henvendt seg til dem.

Powered by Labrador CMS