Politiet avviser at de frarådet Lars Thorsen og Sian å brenne Koranen foran Stortinget lørdag.

Ingen koranbrenning fra Sian foran Stortinget. Motdemonstrasjon var fredelig, men seks personer er bortvist

Det ble ingen brenning av Koranen, men seks personer ble bortvist i forbindelse med den islamfiendtlige organisasjonen Sians markering foran Stortinget i dag. — Det er en litt aggressiv stemning, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser så langt, sier politiets operasjonsleder.

Publisert

På forhånd hadde den islamfiendtlige organisasjonen Sian varslet at Koranen skulle brennes foran Stortinget lørdag. Men etter to timers markering var det ingen tegn til koranbrenning og motdemonstrasjonen foregikk fredelig.

Politiet opprettet kraftige sperringer mellom Sian og motdemonstrantene. Ifølge VårtOslos fotoreporter André Kjernsli foregikk både Sian-markeringen og motdemonstrasjonen i Spikersuppa fredelig.

Overvåkingsdrone og stort politioppbud

— Fra her pressen er plassert av politiet er det et godt stykke til motdemonstrantene i Spikersuppa. Men jeg anslår at det kanskje kan dreie seg om pluss-minus 300 motdemonstranter, sier Kjernsli.

— Under markeringen har ikke Sian satt fyr på Koranen, slik de varslet på forhånd, sier VårtOslos fotoreporter.

Kraftige sperringer og stor avstand mellom Sian og motdemonstrantene i Spikersuppe.

Mot slutten av markeringen, som strakk seg fra klokken 13 til 15, snakket politiet med Sian-leder Lars Thorsen.

I lufta over Sian-markeringen og motdemonstrasjonen sirklet en av politiets overvåkingsdroner. I tillegg til uniformerte mannskaper hadde også politiet flere sivilkledde tjenestefolk på plass.

— Utagering skjer mot slutten av markeringen

— Innsatsleder Torgeir Brenden i politiet sier de ikke har forsøkt å påvirke Thorsen til å la vær å brenne Koranen, forteller Kjernsli.

Politiet overvåkingsdrone brukte takterrassen på Grand hotell som landingsplass.

— Det er en litt aggressiv stemning, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser eller utagering så langt. Til nå har politiet bortvist seks personer, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB i 14.30-tiden lørdag.

Grøttum sier at det er rundt 300 personer som har møtt opp utenfor Stortinget lørdag ettermiddag. Politiet er til stede både med uniformerte og sivile patruljer.

— Vi er mannsterke til stede og er klare dersom det skulle skje noe. Det er typisk mot slutten av slike markeringer at det blir utagering, så vi følger med, sier Grøttum.

– Markeringen er avsluttet og politiet er godt fornøyd med hvordan den har forløpt, opplyser Politiet i Oslo på Twitter klokken 15.40.

Da var alle sperringer opphevet og trafikken gikk som normalt.

Under Sians markering utenfor Stortinget i august i fjor klarte flere motdemonstranter å ta seg forbi politiets sperringer etter at Sian-porfilen Fanny Bråten rev i stykker og spyttet på koranen. Rundt 30 personer ble pågrepet.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS