Publikum ved Frognerseteren under 50 kilometer fellesstart klassisk kvinner i Holmenkollen lørdag.

Politiet varsler anmeldelser og oppvaskmøte etter Kollen-fylla

Det vil opprettes anmeldelser etter helgens folkefest i Holmenkollen, ifølge Oslo-politiet, som også har startet intern evaluering.

Publisert

Over 20.000 mennesker trakk til Holmenkollen og omkringliggende omgivelser i forbindelse med femmila for kvinner under langrennsverdenscupen sist lørdag.

Nærmere 50 personer ble bortvist fra området av politiet som meldte at de måtte ta hånd om flere overstadig berusede mindreårige ungdommer.

– Vil opprettes

– Det er ikke registrert inn foreløpig, men det vil opprettes noen anmeldelser, sa pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til Dagbladet onsdag.

– Vi har navn og telefonnummer på veldig mange unge som har blitt bortvist, og vi skal ikke se bort fra at vi kommer til å anmelde en del av disse, sa politioverbetjent Erlend Frigaard til NRK tirsdag og la til at politiet måtte prioritere andre ting enn anmeldelser på stedet.

Evaluering i vente

Onsdag melder kanalen for øvrig at Oslo-politiet har startet en intern evaluering av helgens gjennomføring av femmila i Kollen, i tillegg til at arrangementet vil vurderes med arrangør og øvrige aktører i nærmeste fremtid, ifølge stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt.

– Vi skal ha samtaler, spesielt med kommunen. Vi skal også involvere de ulike etatene i erfaringsutvekslingen. Med en ny byråd håper vi at vi kan finne nye løsninger for utfordringene i marka, sa Stefan Marx, daglig leder i Holmenkollen Skifestival, til NTB mandag.

– De fleste oppfører seg bra

– Det har vært en del fyll blant de unge, men de aller fleste oppfører seg bra, oppsummerte vaktleder i Oslo Røde Kors Hjelpekorps, Anders Oustorp, etter Kollen-lørdagen.

Over 40 frivillige fra organisasjonen bidro i løpet av denne dagen med kjøretøy, skadestue og patruljer i marka og i arenaen.

Totalt mottok 129 personer behandling av Oslo Røde Kors Hjelpekorps. Seks personer endte på legevakten, mens to personer ble sendt til sykehus.

– Vi har hatt færre til behandling i år enn i fjor. Et godt samarbeid mellom arrangør, frivillige og nødetatene bidrar positivt, mente vaktlederen.Powered by Labrador CMS