Kanadiske Justin Hamonic ble lørdag presentert som Vålerenga hockeys nye kraftback.

Knallharde Justin (28) skal hjelpe Vålerenga å få "bøtta" tilbake. - Alt virker fantastisk her

Den kanadiske muskelbunten Justin Hamonic (28) skal hjelpe Vålerenga hockey med å hente hjem "bøtta" i årets sluttspill. — Jeg elsker å ta ut motstanderns beste spillere, sier den tøffe kanadieren.

Publisert

Etter et god serieinnsats til nå, er det ikke lenge til sluttspillet og kampen om kongepokalen, eller "bøtta" som de kaller den på Oslo øst.

Etter å ha pådratt seg flere langtidsskader på sentrale forsvarsspillere i løpet av sesongen, har Vålerenga lenge vært på jakt etter en spiller som kan styrke laget defensivt inn mot og i løpet av sluttspillet.

195 cm høy og 100 kilo muskler

Den jakta virka å være uten hell da klubbens sportslige utvalg etter signeringen av Andreas Martinsen i forrige uke varslet at det neppe kom flere nye fjes inn dørene på Jordal denne sesongen.

Lørdag kunne klubben likevel presentere den kanadiske kraftpakka Justin Hamonic (28) som lagets nye back.

Med sine 1.95 centimeter på strømpelesten og nesten 100 kilo blir han et viktig tilskudd i kampen på "bøtta" for iskrigerne i kongeblått.

Kanadieren, som kommer til Oslo øst fra Greenville Swamp Rabbits, innrømmer til klubbens hjemmesider at han visste svært lite om Vålerenga eller Norge før Anders Myrvold og sportslig utvalg på Jordal tok kontakt.

— Vil ta ut motstanderens løpere

Vel på plass på sin nya arena er han godt fornøyd med førsteinntrykkene han har av klubben i kongeblått.

— Jeg hadde kontakt med keeper Mitch, som jeg har spilt med tidligere, før jeg signerte. Han hadde bare positive ting og si om klubben, og for meg virker alt bare fantastisk her, sier Hamonic til hjemmesidene.

28-åringen betegner seg selv som en hardtarbeidende defensiv spiller, som har et godt konkurranseinstinkt.

Det vil nok mange av motstanderne i Fjordkraftligaen raskt få merke når de møter muskelbunten på nesten 100 kilo.

— Jeg vil aller helst møte de beste løperne på motstanderlaget for å holde de under kontroll og ta de ut av kampen, smiler han.

Signeringen av kanadieren kom som sagt kanskje litt overraskende etter signeringen av Andreas Martinsen forrige uke.

— Har en knalltøff spillestil

Da var Anders Myrvold overfor VårtOslo klar på at det ikke var veldig sannsynlig med en ytterligere forsterkning av troppen.

Lørdag var likevel den gamle NHL-proffen tydelig fornøyd med å kunne trekke Hamonic opp av hatten på Jordal.

— Det har vært omfattende prosess å finne den «ekte krigeren», men i Justin får vi nå en storvokst forsvarer med en oppofrende og knalltøff spillestil, sier Myhrvold.

— Vi har også atskillige referanser på han fra tidligere trenere, med - og motspillere, og fellesnevneren er at vi ikke bare får en storvokst back med gode defensive ferdigheter, men også en sterk leder både på og utenfor banen, sier han.

— Mange nærkamper i sluttspillet

Også Vålerengas hovedtrener Fredrik Andersson er svært godt fornøyd med sin nye defensive tilvekst.

— Vi vet at det blir veldig mange nærkamper og tøffere spill i sluttspillet, og der vil Justin være en viktig brikke i det store puslespillet, sier Andersson.

— Nå har vi fått en bra bredde på baksiden i laget, så jeg må si jeg er meget fornøyd med slik laget ser ut akkurat nå, sier svensken.

Powered by Labrador CMS