Daglig leder i Grüner ishockey, Trond-Erik Larsen (t.v) og sportssjef i Vålerenga, Anders Myrvold, er svært fornøyd med den nye samarbeidsavtalen de to klubbene signerte fredag.
Daglig leder i Grüner ishockey, Trond-Erik Larsen (t.v) og sportssjef i Vålerenga, Anders Myrvold, er svært fornøyd med den nye samarbeidsavtalen de to klubbene signerte fredag.

Ny avtale skal gi hockeytalenter i Vålerenga og Grüner nye muligheter. — En suveren avtale for begge klubbene!

Hockeylagene Grüner og Vålerenga har inngått en formell samarbeidsavtale for kommende sesong. Den gir klubbenes spillere muligheter til å bevege seg fritt mellom klubbenes a-lag. — En vinn-vinn avtale for begge, sier Vålerengas sportssjef Anders Myrvold.

Publisert

Etter at Vålerenga og Grüner i flere år har hatt en uformell samarbeidsavtale på a-lagsnivå, har de foran kommende sesong, hvor Vålerenga spiller på øverste nivå og Grüner på nest øverste nivå i norsk ishockey, inngått en formell avtale.

Avtalen, som ble underskrevet fredag, legger opp til at spillere i de to klubbene kan bevege seg fritt mellom de to a-lagene.

— Vi er veldig fornøyde med avtalen vi har inngått med Grüner. Det å ha en samarbeidsklubb i umiddelbar nærhet som dette er en vinn-vinn løsning for begge klubbers fokus på utvikling av unge spillere, sier sportssjef i Vålerenga hockey, Anders Myrvold.

— Viktig tilbud til talentene

Den nye avtalen vil nok være spesielt velkommen for noen av dagens yngre Vålerenga-talenter, som ligger helt i startgropa til å ta steget opp til en fast plass i mannskapet på Jordal.

— Det er viktig å utvikle gode spillere fra egen klubb som kan prestere på toppnivå. At vi nå da får muligheten til å sende spillere til Grüner for videre utvikling er bra, mener sportssjef Myrvold.

Som et eksempel på en av spillerne som kan ha godt av den nye avtalen, trekker den tidligere NHL-proffen fram 18-åringen Kasper Walther-Sneve. Han scoret forøvrig hattrick i sin a-lagsdebut mot nettopp Grüner forrige sesong.

— Vi ønsker å gi våre talenter en best mulig treningshverdag i en seriøs klubb. Det vet vi at Grüner er. I tillegg er det alltid godt å ha en trygg og god utviklingsarena i nærmiljøet, sier Anders Myrvold.

— Et fruktbart samarbeid

Daglig leder i Grüner ishockey, Trond-Erik Larsen, er svært godt fornøyd med å nå ha fått formalisert et allerede godt samarbeid de to østkantklubbene i mellom.

— Det legges opp til en best mulig treningshverdag med en arena for utviklende kamperfaring. Vi gleder oss til et fruktbart samarbeid til beste for begge klubber, sier Larsen.

Grüner-sjefen er spesielt glad for at avtalen kan avhjelpe utfordringen med at Grüner per i dag ikke har noe juniorlag å rekruttere egne spillere fra.

— Det gror godt i våre barnelag, men vi har av sammensatte årsaker ennå ikke fått etablert et eldre juniorlag for rekruttering til eget seniorlag. Vi har derfor i en årrekke posisjonert oss til å være et utviklingslag for hele byens ambisiøse juniorspillere.

— Her vil de få seniorerfaring sammen med våre etablerte a-lagsspillere uten å måtte flytte bort fra sitt eget nærmiljø med skole, venner og familietrygghet, understreker Larsen.

Powered by Labrador CMS