Beboerne i Teisen Vest Borettslag er blant dem som oppfordres til å fortsatt koke drikkevannet. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons

Fortsatt anbefaling om å koke vannet på Etterstad og Teisen. Friskmelding tidligst 11. mars

Vann- og avløpsetaten opprettholder kokeanbefalingen i området Etterstad og Teisen. Det er gjort nye funn av parasitten Giardia.

Publisert

Prøver som er tatt i begynnelsen av denne uken viser funn av parasitten, giardia. Giardia er en parasitt som kan gi tarmsykdom, først og fremst diaré. Men parasitten dør hvis vannet kokes.

Giardia har også tidligere har blitt funnet i drikkevannet. Funnet gjør at vannet i området Etterstad og Teisen må kokes.

Ny oppdatering angående kokeanbefalingen vil tidligst komme onsdag 11. mars, skriver vann- og avløpsetaten på sine informasjonsider. Alle involverte skal ha mottatt en SMS fra Oslo kommune om drikkevannets tilstand.

Nok en gang påviser vann- og avløpsetaten forurensning i vannet på Etterstad, Helsfyr og Teisen. Kart: Vann- og avløpsetaten

Gir kvalme og kramper i magen

Drikkevannsnettet blir nå spylt, noe som kan gi brunt vann i springen.

Tiden fra smitte til sykdom kan være så lang som 25 dager, men vanligvis tar det en uke eller litt mer før pasienten merker symptomene. De vanligste symptomene på giardia-infeksjon er tynn diaré, kramper i magen og/eller kvalme. Giardia behandles vanligvis med en tablettkur i en uke.

Powered by Labrador CMS