Fra v. Erling Folkvord (Rødt), ordfører Marianne Borgen (SV), Eivind Trædal (MDG), Andreas Halse (Ap), Siavash Mobasheri (Rødt), Seher Aydar (Rødt), Sofia Rana (Rødt) og Andam Aziz.

Sammen er de rødgrønne enige om at 1 krone fra hver innbygger i Oslo skal gå til barnefotball i Syria

Når bystyret denne uken vedtar Oslo-budsjettet 2023, er det én budsjettpost som har flydd under radaren for de fleste. Da vedtas det nemlig at en krone fra hver av byens innbyggere skal gå til et fotballprosjekt for barn nord i Syria.

Publisert

— Det er helt fantastisk. Aldri har en norsk kommune støttet opp om et kurdisk prosjekt på denne måten, sier Andam Aziz til VårtOslo.

31-åringen er talsperson for Kurdisk Demokratisk Samfunnssenter, som er en paraplyorganisasjon flere ulike kurdiske organisasjoner i Norge.

— Barna lever under krigstrussel

Nå jubler de kurdiske organisasjonene over at 700.000 kroner gis fra Oslo til et fotballprosjekt for barn i byen Qamishlo helt nordøst i Syria, på grensen til Tyrkia.

Qamishlo er en by med rundt 200.000 innbyggere, der befolkningen hovedsaklig er kurdere. Beliggenheten tett på Tyrkia skaper en utrygg og usikker situasjon for byens innbyggere.

Nyhetsbyrået Reuters er blant troverdige nyhetskilder som har rapportert om tyrkiske droneangrep på den kurdiske sivilbefolkningen i Qamishlo.

Unge fotballspillere feirer åpning av kunstgressbane i Raqqa. En lignende bane blir nå anlagt i Qamishlo med penger fra Oslo.

— En av grunnene til at fotballprosjektet er så viktig er nettopp krigstrusselen barn i Qamishlo lever under, sier Andam Aziz til VårtOslo før han fortsetter:

— Fotball og lek gir et håp om en bedre fremtid. Husk at disse barna hver dag lever under trusselen om angrep fra Tyrkia. Så dette er et solidarisk bidrag fra Oslo og oslofolk!

Støtte fra tidligere NFF-president Per Ravn Omdal

Det er byrådspartiene Ap, SV og MDG som i budsjettforliket med Rødt går inn for at Oslo skal gi 700.000 kroner til fotballprosjektet for barn i Qamishlo.

Bak fotballprosjektet flertallet i bystyret vedtar å støtte, står blant annet tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal.

Den tidligere NFF-presidenten har også med seg mangeårig RV- og Rødt-politiker Erling Folkvord, som i flere tiår har engasjert seg for Kuridstan og det kurdiske folket.

Erling Folkvord sammen med representanter for sports- og ungdomsetaten i Qamishlo i mai i år. På denne tomta blir en av fotballbanene Oslo støtter.

— Qamishlo har mange barn som vil spille fotball. Men de mangler fotballbaner. Dette vil de lokale myndighetene forandre på. Vi har bestemt oss for å hjelpe dem, heter det på nettsiden til prosjektet der både Ravn Omdal og Folkvord er sentrale støttespillere.

— Vil på vegne av kurdere takke oslofolk

Tidligere har flere blant andre flere norske kommuner og ulike LO-forbund støttet bygging av fotballbaner i byene Raqqa og Kobane. Nå er det barna i Qamishlo som får fotballbaner.

— På vegne av det kurdiske miljøet i Norge vil takke Oslo kommune, byrådspartiene og Rødt. Og jeg vil oppfordre alle andre kommuner til å gjøre det samme. Gi en kroner fra hver innbygger, avslutter Andam Aziz.

Powered by Labrador CMS