Vålerengas Henrik Udahl jubler etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB

Berisha involvert i «alt» i seier over Vålerenga: – Kunne kanskje gitt oransje kort

Duellen mellom Veton Berisha og Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson sto i sentrum da Berisha scoret to og la opp til to i Vikings 4-1-seier søndag.

Duellen mellom de to startet i det 43. minutt. Da hadde Henrik Udahl sendt gjestene fra Oslo i ledelsen. Først dundret Veton Berisha, uten å være i nærheten av ball, inn i Kristoffer Klaesson. Viking-kapteinen slapp med skrekken og fikk kun se det gule kortet fra dommer Tore Hansen. Riktignok til store protester fra Vålerenga-leiren.

— Livsfarlig situasjon

— Gult kort? Latterlig, kunne man høre trener Dag-Eilev Fagermo rope fra sidelinjen.

— Jeg har ikke sett situasjonen selv, men det er ingen tvil om at jeg toucher ham. De kunne kanskje gitt oransje kort, sa Berisha selv til Eurosport etter kampen.

Fagermo var fremdeles tydelig på at han hva han mente om situasjonen etter kampen.

— Det er en livsfarlig situasjon. Samtidig er Veton fantastisk. Det er den innstillingen som gjør at Viking vinner, sa han.

Tre minutter på overtid i omgangen satte Berisha inn utligningen etter at Klaesson måtte gi en retur på Zlatko Tripics innlegg.

Stavanger 20210613. Vikings Joe Bell i duell med Tobias Christensen under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vlerenga p Viking stadion.Foto: Carina Johansen / NTB

To målgivende

Og duellen mellom Berisha og Klaesson fortsatte etter pausen. Ti minutter etter sidebytte ble Berisha nemlig felt av Klaesson. Viking-kapteinen satte selv straffen velplassert ned i venstre hjørne, og kampen var snudd.

Berisha var også involvert i 3-1-målet. Han serverte Samúel Fridjónsson, som fra like utenfor 16-meteren smelte ballen utakbart forbi Klaesson. I det 90. minutt serverte Berisha igjen, denne gang til Shayne Pattynama som sikret 4–1.

— Det var en god følelse. Første omgang var dårlig og uten noe energi, men vi kom ut etter pause som et nytt lag, sa Fridjónsson.

— Det var en tett og jevn kamp. Så får vi det målet og den straffen, så tipper det vår vei. Vi var tydeligere i presset, så de kom ikke til noe i 2. omgang, føler vi, sa trener Bjarte Andre Lunde Aarsheim.

— Veldig god førsteomgang

Viking hoppet med seieren over Vålerenga på tabellen. Lagene er på 5.- og 6.-plass, fire og fem poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

— En veldig god førsteomgang, men etter at vi slipper til 2-1-målet faller vi gjennom. Det er et Vålerenga-lag jeg ikke vil se. Vi var direkte svake, oppsummerte Fagermo.

Vålerengas Aron Dønnum i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB

Flust av sjanser

Det manglet heller ikke på mulighetene før målene. Like etter kampuret var passert ti minutter smelte til på returen etter en Vålerenga-klarering. Klaesson reddet.

Også flere ganger var Viking nær ved å ta ledelsen, men da klokken passerte halvtimen var det Oslo-laget som viste seg fram. Først var Dønnum nær etter fint samspill med Henrik Udahl, før sistnevnte, som erstattet en skadd Vidar Örn Kjartansson, fikk stå alene i feltet og heade et innlegg fra nettopp i Dønnum i mål.

Da tok altså Berisha over det meste av oppmerksomhet på Viking stadion. Han var også involvert i flere sjanser enn de som endte med scoring.

Drama på den andre siden

Etter at Fridjonsson hadde økt til 3-1 fikk Udahl en gigantisk mulighet til å redusere. Fra ti meters hold smelte han ballen over mål.

Fem minutter før tid var igjen Klaesson og Berisha i sentrum. Berisha prøvde å komme seg forbi VIF-keeperen, som sto i veien. Berisha ble liggende nede en stund, men kom seg etter hvert opp.

Samtidig som Berisha lå nede ble det derimot drama også på andre siden av banen da Viking-keeper Iven Austbø og Amor Layouni gikk i tottene på hverandre.

Dønnum var nær ved å redusere i det 89. minutt, men i stedet var det altså Pattynama som fikk æren av å sette kampens siste mål.