I de tre øverste etasjene i dette kontorbygget over Stortinget T-banestasjon, flytter plateselskapet inn.

Annonserte flytting samme dag som de droppet festen: – Viktig med «wow-faktor»

Mens resten av musikk-Norge gjorde seg klar til bransjefest i sentrum, delte Universal Music at de selv får ny plassering midt i bykjernen.

Publisert

Norgesavdelingen til verdens største plateselskap er med dagens registrerte adresse på en drøyt fire mål stor tomt i Drammensveien 88B omgitt av ambassader på Frogner.

Kun få timer før det var duket for utdeling av Spellemannprisen på sentrumshotellet Clarion Hotel The Hub forrige torsdag, ble det kjent at Universal Music AS flytter sine kontorer fra vestkanten til sentrum.

Avisgate

Plateselskapet hadde for lengst varslet at deres ansatte ikke ville delta på bransjefesten grunnet Spellemann sitt samarbeid med TikTok – en plattform Universal Music trakk all sin musikk fra 1. februar etter at arbeidet med ny lisensavtale ikke førte frem.

Plateselskapet har i Norge drøyt femti ansatte, ifølge Proff.no.

Om de uteble fra prisutdeling og bransjefest, kunne plateselskapet på sin side dele sin egen nyhet denne dagen. I løpet av fjerde kvartal i 2024 flytter Universal Music inn i Akersgata 34–36.

Med sin nye plassering i de tre øverste etasjene i nevnte kontorbygg, vil de holde hus rett over Stortinget T-banestasjon.

Leiekontrakten med eiendomsselskapet Entra ASA har en varighet på sju år og omfatter leie av nærmere 2200 kvadratmeter i gata der flere av landets mediehus holder til – Amedia, som for øvrig sto for strømmingen av den Universal-boikottede Spellemann-utdelingen, på samme adresse, og Aftenposten og VG litt lenger bort i gata.

Mediekonsert Amedia holder til på samme adresse i den velkjente avisgata som nå får selskap av et plateselskap.

– «Wow-faktor»

– Vi representerer og jobber tett med en rekke av de viktigste og største artistene i Norge og i verden. Det var derfor viktig for oss å finne lokaler med «wow-faktor» tett på Oslos pulserende kultur- og utelivsområder og som er attraktive og lett tilgjengelige for artister, ansatte, entreprenører, kreatører og andre samarbeidspartnere lokalt og internasjonalt, sier Bjørn Rogstad, platedirektør og daglig leder i Universal Music AS, i en pressemelding.

– Lokalene i Akersgata tikker av på alle de viktige boksene. Vi gleder oss til å flytte inn, legger han til.

Tilpasser lokalene

Alt fra midten av august vil plateselskapet disponere midlertidige lokaler på eiendommen mens nye lokaler tilpasses musikkselskapets behov.

– Vi ser frem til å ønske Universal Music velkommen til Akersgata og håper og tror de vil finne seg godt til rette hos oss, uttaler Kjetil Hoff, direktør for eiendomsforvaltning i Entra.

– Her vil de få lyse moderne kontorlokaler og tilgang til en takterrasse som inviterer til gode møteplasser med utsyn over hovedstaden, fortsetter han.Powered by Labrador CMS