MDGs to byråder i Oslo, Hanna E. Marcussen og Lan Marie Nguyen Berg, foran bilfire Frithjof Nansens plass ved Rådhuset. Foto: Arnsten Linstad

MDG foreslår ny ordning i Oslo: — Gi opp bilen og få ett år gratis kollektivreiser og bildeling

Leverer du bilen til vraking eller salg, vil MDG at du i retur skal få ett års gratis bruk av kollektivtransport og ett år med gratis bildelingstjeneste.

Publisert

— Vi ønsker å gjøre det enklest mulig å velge miljøvennlig i Oslo. Derfor vil vi gi en gulrot til de som vil bytte ut bilen: Vi vil gi støtte til et år med gratis kollektivtransport og et år med gratis bildeling til de som leverer inn bensin eller dieselbilen sin, eller selger den, sier Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg(MDG) til Dagbladet.

Forslaget er fremmet i partiets programkomité i Oslo og skal behandles i mars.

Frp positive til MDG-forslag

Forslaget tas godt imot i Oslo Frp, som mener at det er lurt å satse mer på bildeling. Fraksjonsleder Aina Stenersen sier imidlertid at løsningen krever lavere parkeringskostnader, noe hun tviler på at MDG ønsker. Hun mener også at miljøpartiet burde ha gjort mer for kollektivtransporten i Oslo.

– Prisene er fortsatt for høye, særlig på enkeltbilletter og på månedskort. En ting er å få folk til å sette bort bilen, en annen ting er å ha et godt nok kollektivtilbud i erstatning, sier hun.

Powered by Labrador CMS