Danske Agnete Nilsen (22) skal kjempe om å bli Vålerenga-damenes neste toppscorer.

Målfarlig danske (22) skal hjelpe Vålerenga-damene til nytt seriegull

Den danske spissen Agnete Nilsen (22) har skrevet toårskontrakt med Vålerengas damelag. — Jeg elsker å score mål, sier den danske måltyven.

Publisert

Selv om Vålerengas damer har vunnet årets tre første seriekamper og ligger på tabelltoppen, har det tidvis kladdet ganske mye i det offensive spillet. Etter langtidsskader på både Sigrid Heien Hansen og Marie Dølvik Markussen, har klubben vært på leting etter en offensiv forsterkning eller to.

I formiddag ble det klart at den danske måltyven Agnete Nilsen (22) tar turen fra Danmark og Brøndby til Valle. Hun har signert kontrakt ut 2023-sesongen og er spilleklar for de kongeblå fra 1. august.

Skryter av klubben

— Jeg har kun hørt gode ting om Vålerenga! Det virker som det er en klubb med et utrolig profesjonelt set-up og dyktige mennesker. Det gleder jeg meg til å bli en del av, sier angrepsspilleren til Vålerengas hjemmesider.

22-åringen som kan bekle samtlige plasser i angrepet er god på å score. 13 mål på 24 kamper i dansk toppserie for Brøndby forrige sesong lar seg virkelig høre.

Tidligere i år møttes de i Champions League-spill. Nå blir Stine Ballisager Pedersen og Agnete Nilsen lagvenninner på Intility arena.

— Jeg liker best å spille spiss og elsker å score mål. Eksplosivitet og hurtighet på de første meterne er styrken som jeg forsøker å utnytte offensivt, men også i presspillet, forteller Nilsen.

— Kan bli en viktig spiller

Sportssjef Eli Landsem tror spilleren med et solid antall landskamper for yngre landslag kan utrette store ting på Oslo øst.

— Vi la merke til henne da vi spilte mot Brøndby i Champions Leagues sist, og statistikken hennes i år taler for seg selv. Aggressiviteten hennes bør passe bra inn i vår spillestil, så her føler vi at vi har fått på plass den riktige «typen». Hun er fortsatt ung og har et stort potensial, som vi skal klare å utvikle videre, i likhet med hva vi har gjort med våre tre andre dansker, sier Landsem.

Powered by Labrador CMS