I Thorvald Meyers gate 83 har graffiti-kunstnerne Heia og Knut feiret den lokale arbeiderklasse-kulturen med dette verket.

Gatekunstfestival på Løkka i juni. Bydelen skal få enda flere vegger med veggmalerier

Løkka-lykke gatekunstfest vender tilbake til Grünerløkka i juni. – Løkka-lykke synliggjør rikdommen av kunstnerisk talent i byen.

Publisert

I fjor preget elleve gatekunstnere sentrale Grünerløkka med malerier og kunst som setter varige spor i bymiljøet.

I år vender festivalen tilbake 20.-26. juni, og de første bekreftede kunstnerne er Awat Serdashti, Charlotte Norlund og Eva Hansen Sjøvold.

Løkka-Lykke

Løkka-lykke er et initiativ fra Løkka Gårdeierforening og Street Art Oslo og springer ut av en idé om å feire Grünerløkkas unike identitet.

Festivalen finner sted årlig i Oslo den første uken i skolens sommerferie – slik at ungdom fra bydel Grünerløkka gis mulighet til å være med på å produsere arrangementet.

Graffiti-legender

I 2021 inkluderte listen over deltakende kunstnere blant andre lokale graffiti-legender som Mucho, og duoen Heia og Knut.

Sistnevnte samarbeidet om et kunstverk som inkorporerte en ikonisk Heia throw-up fra 1997 i et nytt veggmaleri om Grünerløkkas arbeiderklasse-historie, i Thorvald Meyers gate 83.

Gatekunstfestivalen Løkka-Lykke sørger for at stadig flere av veggene på Grünerløkka blir fargelagt med gatekunst. Her Heia og Knut sitt verk i Thorvald Meyers gate.

– Løkka-lykke ønsker å synliggjøre rikdommen av kunstnerisk talent i byen. Det gjør vi ved å invitere både nye og etablerte lokale kunstnere til å delta. At festivalen er forankret i det lokale kunstneriske miljøet, mener vi er det avgjørende kjennetegnet ved Løkka-lykke, sier James Finucane, initiativtaker fra Street Art Oslo.

James Finucane har kuratert en rekke av gatekunstverkene som fins i byen.

Hyper-lokalt

Andre kunstnere i festivalens første år var Lea Alstad, som malte sitt aller første veggmaleri, ved siden av mer etablerte navn som Bergen-baserte gatekunstner AFK, Øystein Dypedal og grafisk designer Uglylogo.

Ferske graffiti-malere ble i fjor også invitert til å eksperimentere med noen av byens mest respekterte utøvere på midlertidige cellograffiti-vegger sentralt plassert i Sofienbergparken.

– En uventet bonus ved vår hyper-lokale tilnærming er at vi får muligheten til å bygge på kunnskapen og nettverkene til lokale kunstnere, noe som gir arrangementet en sterk følelse av samarbeid og samskaping, sier James Finucane.

Powered by Labrador CMS