Fjorårets barnetog på Karl Johans gate i strålende sol.

- 17. mai-toget på Karl Johan avlyses. Lokale barnetog avlyses også

— 17.maikomitéen i Oslo hadde møte i kveld og har besluttet at barnetoget på Karl Johan avlyses. Også de lokale togene og arrangementene ved skolene avlyses, sier leder av bystyrets 17. maikomité, Pia Farstad von Hall (H).

Publisert

— Det er fryktelig synd at det blir slik, men liv og helse kommer først, sier Pia Farstad von Hall (H) til VårtOslo.

Det var NRK som tirsdag kveld først meldte at den endelige beslutningen om å avlyse barnetoget var fattet av 17. maikomitéen i Oslo.

— Men vi skal likevel få til en god feiring. Vi har fått inn mange gode forslag og jobber med det nå, sier lederen for bystyrets 17. maikomité.

— Skolene får en viktig rolle

I Oslo starter 17. mai med flaggheising ved byens skoler. Deretter er det tradisjon mange steder i byen at skolens musikkorps spiller ved sykehjem og andre institusjoner, før turen går til sentrum og avmarsj for barnetoget på Karl Johans gate.

— Skolene får likevel en viktig rolle. Men de tradisjonelle lokale togene eller arrangementene i skolegårder blir heller ikke gjennomført i år.

Kransenedleggelse på blant andre Henrik Wergelands grav skal gjennomføres. Men med lengre avstand mellom publikum enn på 200-årsdagen for dikterens fødsel i 2008.

— Årets 17. mai-program vil forholde seg til de smittevernreglene bestemt både for Oslo og på nasjonalt plan. Smittevernregler tilsier at alle større kultur- og idrettsarrangmementer ikke er tillatt før tidligst 15. juni, sier Farstad von Hall.

— Digitale elev-appeller

Bekransning ulike steder, som ved Vår Frelsers gravlund og gravstedene til blant andre Henrik Wergeland, Bjørnstjerne Bjørnson og Rikard Nordraak blir gjennomført. Men med strenge smittevernregler.

— Vi jobber nå med å sette sammen et nytt 17.mai-program. Vi kan fortsatt få til festkonsert i et annet format. Skolene skal fortsatt ha flaggheising og elev-appell, men dette må sendes digtalt på nettet, sier Pia Farstad von Hall.

Powered by Labrador CMS