En person hentet ut fra blokk etter brann i leilighet: – Totalskadet

Samtlige beboere i blokka ble evakuert ut.

Publisert

I en oppdatering idet klokken nærmet seg 23.00 meldte 110-sentralen at brannvesenet var på plass i Schweigaards gate, ikke langt unna Galgeberg.

Dette etter melding om brann i en leilighet.

Politiets operasjonssentral kunne like etter melde at en person var hentet ut fra den aktuelle leiligheten av røykdykkere fra brannvesenet. 

Evakuert

Vedkommende fikk tilsyn av ambulanse, men fremsto ikke alvorlig skadet. 

Samtlige beboere i blokka ble evakuert ut. 

Brannvesenet hadde like etter klokken 23.00 kontroll på brannen, men det var fremdeles røykutvikling fra stedet, ifølge politiet.

Etter kort tid, bekreftet brannvesenet at brannen var slukket, men fortsatte innsatsen med å lufte ut røyk og kontrollere tilstøtende leiligheter.

– Ikke beboelig

– Aktuell leilighet fremstår totalskadet og er ikke beboelig. Brannen har ikke spredd seg til andre boenheter, men nærliggende leiligheter sjekkes for eventuelle røykskader, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt.

– En kvinne som ble evakuert ut fra brannleiligheten fremstår uskadd, fortsatte operasjonslederen. Kvinnen ble dimittert av helse på stedet. 

– Brannen har startet på kjøkken og spredd seg inne i leiligheten. Selve brannårsaken er det for tidlig å si noe om, sa Nysæter idet klokken nærmet seg 23.30. 

Han kunne samtidig informere om at evakuerte beboere i nabooppgangene kunne returnere til sine boenheter.



Powered by Labrador CMS