Oslo 20221231. Fyrverkeri skutt opp i Frognerparken, i god tid før midnatt på nyttårsaften.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Fra klokken 22 lørdag kveld skyter en bryllupsfest opp fyrverkeri som vil merkes mange steder i byen.

Varsler nytt privat fyrverkeri over Oslo. Også lørdag kveld vil store deler av byen trolig høre høye smell

Det ble rabalder sist det ble skutt opp fyrverkeri over Oslo. Nå varsler brannvesenet om ny oppskyting av privat fyrverkeri. Lørdag kveld skytes det igjen opp fra en høyde og mange vil trolig høre eksplosjonslignende smell.

Publisert

- Vi orienterer om at det lørdag kveld klokken 22 vil benyttes fyrverkeri ved SportenFrognerseteren, skriver brannvesenet på 110-sentralens twitterside.

- Dette skjer i forbindelse med et bryllup. Gratulerer til brudeparet, står det i meldingen der det varsles om oppskytingen.

Mange reagerte mot fyrverkeri

Da det 1. mars i år ble arrangert overraskelsesfest for finansmannen Christian Ringnes, som fylte 70 år, ble det skutt opp fyrverkeri fra Ekebergrestauranten.

Det førte til mange reaksjoner fra oslofolk over hele byen, som fortalte at både de og kjæledyrene deres ble skremt og forstyrret av kraftige, høylytte smell.

Lignende reaksjoner kom også for to år siden da et cruiseskip skjøt fyrverkeri fra Akershusstranda.

I Oslo bystyre er det et klart flertall for å innføre forbud mot oppskyting av privat fyrverkeri. 

Maktesløse Oslo-politikere

Både det forrige rødgrønne byrådet og det nåværende Høyre/Venstre-byrådet ønsker innstramming av reglene for privat oppskyting av fyrbverkeri.

Men det er den statlige loven om brann- og eksplosjonsvern som regulerer oppskyting av fyrverkeri.

Det betyr at det er regjeringen som må ta et initiativ til å endre loven dersom Oslos lokalpolitikere skal kunne stramme inn regelverket for privat fyrverkeri.

- Jeg har stor forståelse for at mange reagerte på fyrverkeriet 1. mars, senest også 12. mars på Grefsen, og jeg mener det er god grunn til å se på innstramminger i praksis med å gi tillatelse til store private fyrverkerier, sa miljøbyråd Marit Kristine Vea (V) i slutten av mars.

Powered by Labrador CMS