Utsiktspunktet ved Ekebergrestauranten gir godt utsyn til fyrverkeri fra havnebassenget. Det var i forbindelse med et privat arrangement her fyrverkeriet fredag kveld ble skutt opp, ifølge politiet. Det skal ha blitt holdt overraskelsesfest for investor Christian Ringnes på nevnte restaurant fredag kveld, skriver Se og Hør.

Mange meldinger om smell til politiet

Fyrverkeri som varte i flere minutter fikk mange til å kaste seg på telefonen til politiet.

Publisert

Oslo brann- og redningsvesens kommunikasjonssjef, Sigurd Folgerø Dalen, hadde overfor VårtOslo på forhånd uttrykt at han forventet en viss publikumssrespons til nødetatene i forbindelse med et varslet, større fyrverkeri fra Oslo havnebasseng som skulle vare i seks minutter like før klokken 23.00 fredag kveld.

– Vi er vant med å få mye spørsmål i etterkant av slikt. Det blir jo en del støy. Sannsynligvis blir det nok en del henvendelser etter kveldens fyrverkeri også, særlig siden dette blir såpass svært, sa han i forkant av fyrverkeriet.

Fra fartøy og lekter

Da fyrverkeriet ble sendt til værs, gikk telefonen varm på politiets operasjonssentral. 

«Vi får flere meldinger om smell, dette er et større forhåndsmeldt fyrverkeri fra fartøy og lekter ute i Oslo Havn», het det i en oppdatering fra Oslo-politiet klokken 22.58.

Bursdagsfest på Ekebergrestauranten

Operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt påpekte samtidig at tillatelse var gitt til Oslo Havn, og at fyrverkeriet ble skutt opp i forbindelse med et arrangement på Ekebergrestauranten.  

På nevnte restaurant ble det avholdt bursdagsfest for forretningsmann Christian Ringnes, som fyller 70 år førstkommende søndag, fredag kveld, ifølge Se og Hør

Kapitals liste over landets 400 rikeste, innehar eiendomsinvestoren fra hovedstaden en 51.-plass. I oversikten står han oppført med en formue på 6,6 milliarder.Powered by Labrador CMS