— Det er uheldig at et så stort fyrverkeri ble fyrt opp uten at det ble varslet på forhånd, svarer miljøbyråd Sirin Hellvin Stav om fyrverkeriet fra et cruiseskip 18. mai.

Beklager fyrverkeri fra cruiseskip: - Skulle helst hatt et totalforbud mot fyrverkeri i Oslo

Et cruiseskip avfyrte fyrverkeri fra kaia i Oslo havnebasseng 18. mai og ble møtt med en storm av protester. Nå sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) at hun helst vil ha et totalforbud mot fyrverkeri i Oslo året rundt.

Publisert

Cruiseskipet Silversea sendte opp fyrverkeri i 15 minutter rett før klokken 23 18. mai i år. Fyrverkeriet kunne høres i store deler av byen, og ble fulgt av mange protester i sosiale medier.

— Det ble gitt tillatelse av brann- og redningsetaten i henhold til brann- og eksplosjonsvernloven. Jeg skulle helst sett at det var mulig å ha et totalforbud mot fyrverkeri i Oslo hele året, sier Sirin Hellvin Stav (MDG).

— Uheldig at så stort fyrverkeri ble skutt opp

Svaret kommer etter spørsmål fra Marit Vea (V). Bystyrerepresentanten har i likhet med mange andre reagert på fyrverkeriet fra cruiseskipet, som lå til kai i Oslo 18. mai.

Miljøbyråd Hellvin Stav påpeker imidlertid at Oslo er bundet av nasjonalt regelverk, som tillater privat fyrverkeri etter søknad og på nyttårsaften.

— Jeg vil se på hvilke muligheter kommunen har til å regulere ytterligere begrensninger for oppskyting, sier Sirin Hellvin Stav.

— Gitt det vi vet om at fyrverkeri kan virke traumatiserende, spesielt for dyr, men også for mennesker, som for eksempel har opplevd krig, mener byrådet at cruiseskipet burde fått tillatelse til å skyte opp raketter, spør Vea.

— Oslo skal oppleves som trygt

— Jeg er opptatt av at Oslo skal oppleves som et trygt sted både for innbyggerne og dyr, og det er uheldig at et så stort fyrverkeri ble fyrt opp uten at det ble varslet på forhånd, svarer miljøbyråden.

— Jeg vil se på hvilke muligheter kommunen har til å regulere ytterligere begrensninger for oppskyting, som kan medføre at det likevel ikke kan gis tillatelse til oppskyting selv om hensynene til brann- og personsikkerhet er ivaretatt, sier Hellvin Stav.

Powered by Labrador CMS