Stine Ballisager Pedersen og Tina Dalgård er viktige brikker i Vålerengas bunnsolide forsvar. Her jubler de etter lørrdagens 3-1-seier over Trondheims-Ørn. Foto: Christian Boger

VIF-toppscorer Dowie tok farvel på hjemmebane med nok en scoring. Vålerenga-jentene tok sin fjerde strake seier

Vålerenga-jentene fortsatte der de slapp mot Sandviken forrige helg, og sikret tre viktige poeng hjemme mot Trondheims-Ørn lørdag. � Nå tror jeg vi tar sølvet, sier forsvarssjef Stine Ballisager Pedersen.

Lørdag for en uke siden tok Vålerenga-jentene et viktig skritt mot seriesølvet, etter å ha slått Sandviken borte 3-2. Lørdag ettermiddag var jentene langt fra sitt aller beste hjemme på Intility arena, men skaffet seg likevel en fordel i sølvkampen etter 3-1-seieren mot Trondheims-Ørn.

— Gullet havner nok på Lillestrøm, men sølvmedaljen har vi nesten i lomma nå. Nå er det bare opp til oss å prestere i de resterende kampene, sier midtstopper Stine Ballisager Pedersen til VårtOslo etter kampslutt.

Vålerenga – Trondheims-Ørn 3-1 (1-0). Mål: 1-0 Dejana Stefanovic (10), 1-1 Marit Clausen (67), 2-1 Natasha Dowie (69), 3-1 Ajara Njoya (80). Dommer: Abdulahdi Al-Fahad, Ekholt.

— Fantastisk å spille i Norge

Lørdagens kamp ble også den siste matchen hjemmefansen hadde mulighet til å se toppscorer Natsaha Dowie i aksjon. Etter neste helgs bortekamp mot Stabæk, reiser briten tilbake til australsk fotball.

Da var det ekstra deilig å kunne avslutte hjemmekampene med den viktige 2-1-scoringen.

Vålerengas toppscorer Natasha Dowie har akkurat satt hodet på ballen og scoret sitt siste mål i norsk kvinnefotball. Foto: Christian Boger

— Det har vært fantastisk å oppleve Norge og Vålerenga, og det var utrolig deilig å avslutte med en scoring, sier Dowie.

Hun synes det er trist å ikke få vært med i serie- og cupinnspurten, men har stor tro på at lagvenninnene hennes skal klare seg bra uten henne.

— Dette laget kan nå veldig langt. Neste år tror jeg virkelig Vålerenga kan vinne serien, sier Dowie.

Fort Intility

Før lørdagens kamp mot gjestene fra Trondheim hadde ikke hovedtrener Monica Knudsens VIF-jenter tapt hjemme siden 18. mai-kampen mot byrival Lyn. Mye av årsaken til dette har vært en utrolig godt defensiv stabilitet. En av hovedbrikkene i dette er danske Ballisager Pedersen.

— Vi spille godt og har bra defensiv struktur. Det er gøy å se hvor solide vi er blitt defensivt, og da spesielt på hjemmebane, mener den danske landslagsstopperen.

Vålerenga-jentene var stadig farlig frampå i første omgang, men det ble med ett mål. Det skal Trondheims-Ørn-keeper Kristine Nøstmo har mye av æren for. Foto: Christian Boger

Hjemme på Valle har Ballisager Pedersen og lagvenninne bare sluppet inn fem mål i løpet av årets sesong.

Seier på det jevne

Ute på gresset hadde den uvanlige høstvarmen virkelig satt inn, og nede på matta var det rundt 20 plussgrader da kampen ble sparket i gang. Om varmen hadde noen innvirkning på kampen vites ikke, men det ble aldri den helt store forestillingen ute på kunstgresset.

Østkantjentene startet best og etter ni minutter fikk Dejana Stefanovic kjempetreff fra vel 20 meter og ballen føk inn bak Trondheims-Ørn keeper Kristine Østmo.

Vålerengaana Stefanovic gir Oslo-laget en 1-0-ledelse. Foto: Christian Boger

— Vi spiller kanskje ikke vår beste kamp for sesongen, men et er deilig å vinne kamper som denne også. Nå har vi en stor mulighet til å ta hjem en sølvmedalje. Det hadde vært utrolig morsomt, sier Ballisager Pedersen.

Etter at det ble klart at medaljerival Klepp tapte 2-1 borte mot Lyn, og Sandviken spiller borte mot Lillestrøm senere lørdag kveld, sitter Vålerenga-jentene i førersetet når det gjelder kampen om sølv- og bronsemedaljen i årets serie.

Dowie med viktig mål

Andre omgang skulle heller ikke bli noen stor omgang, og det gikk et stort sukk gjennom publikum da Klepp etter 66 minutter utnyttet forsvarsrot fra oslolaget. Til slutt kunne Marit Paulsen sette ballen bak Hannah Seabert. Scoringen var dog av det noe omdiskuterte slaget.

— Det er en masse rot og folk roper både på offside og frispark Selv er jeg ikke siker på hva som egentlig skjer, forklarer Stine Ballisager Pedersen.

Lørdagens hjemmekamp var den nest siste kampen i norsk kvinnefotball for Natasha Dowie. Men den aller siste på hjemmebane. Etter neste helgs bortekamp mot Stabæk returnerer hun til australsk fotball. Foto: Christian Boger

Det skulle derimot ikke gå lang tid før håpet om edelt metall igjen var tent hos hjemmepublikummet. Bare to minutter senere kom Victoria Ludvigsen seg til innlegg. På bakerste stolpe kunne toppscorer Natasha Dowie bare sette hodet til.

— Det var viktig å slå tilbake rast. Derfor var det ekstra deilig at scoringen kom så fort etter at Trondheims-Ørn hadde utlignet, sier Dowie.

Med elleve minutter igjen på matchuret kunne så Ajara Njoya med et skudd i steget sørge for at 3-1-seieren var et faktum.