Thomas Olsen (med gullhjelm) markerer helt korrekt for VIF-scoring mot slutten av andre periode. Foto: André Kjernsli

Vålerenga med komfortabel seier borte mot M/S

Sesongens første møte mellom M/S og VIF gikk av stabelen i garasjen på Manglerud i kveld. Gjestene mangler både Axel Eidstedt og Tobias Lindström som begge fikk smeller i kampen mot Oilers.

Sistnevnte spiller en viktig rolle på et VIF-lag som så langt har vært gjerrige både forover og bakover, og det er usikker hvor lenge han er ute. Superveteran Mats Trygg vikarierer som kaptein.

Vålerenga stiller med Joachim Svendsen mellom stengene hos gjestene denne kvelden, Han sto også i hjemmekampen mot Narvik.

Kampfakta

Kampfakta

Manglerud Star – Vålerenga 1-5 (0-3, 1-2, 0-0). 578 tilskuere. Mål: 1. periode: 0-1 (6.8) Martin Røymark (Mats Trygg, Joachim Svendsen), 0-2 (10.27) Thomas Olsen, 0-3 (14.26) Oskar Hjartåker Blegen (Andreas Stene, Daniel Sørvik). 2. periode: 1-3 (24.59) Mathias Trygg (Ludvig Steenberg, Kjetil Martinsen), 1-4 (32.14) Jonas Oppøyen (Kalle Ekelund, Filip Gunnarsson), 1-5 (36.43) Ekelund (Olsen, Magnus Brekke Henriksen). 3. periode: Ingen. Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Bra tempo

Fartsfylt åpning på kampen, begge lagene bytter på å gå i angrep uten å stille respektive keepere på store prøver. Hjemmelaget pådrar seg en utvisning etter snaut seks minutter, og Vålerenga er raskt frempå og tar ledelsen, sistemann på pucken er Martin Røymark.

Midtveis i perioden tråkler Thomas Olsen, kledelig iført gullhjelm, seg gjennom hele M/S-forsvaret.

Thomas Olsen sender Manglerudkeeperen til det ene hjørnet og setter pucken i det andre. Foto: André Kjernsli

Straffescoring av Olsen

Det ender med at han blir stoppet ureglementert, og dommer dømmer straffe. Olsen finter keeper til ene siden og setter pucken i det andre. 2-0 til VIF som ser ut til å ha bra kontroll på kampen.

Gjestene er på godt spillehumør nå, og M/S får ikke til stort. Det går fort i pasningsspillet, og Vålerengas tredje mål er lita perle. Daniel Sørvik passer til Andreas Stene, som raskt sender pucken videre til unggutten Oscar Blegen som setter pucken sikkert i mål.

Thomas Olsen gratuleres etter straffemålet. Foto: André Kjernsli

Magnus Brekke Henriksen, som var M/S-spiller sist han var i denne hallen, pådrar seg Vålerenga sin første utvisning for kvelden. M/S får muligheten til å redusere, men det blir kun med en brukbar sjanse som Joachim Svendsen stopper.

Midtperioden kommer i gang, og tempoet i kampen er fortsatt høyt. Det er en morsom kamp å se på, spesielt for de som holder med gjestene.

M/S øyner håp

Men i ishockey snur det fort, og når Daniel Sørvik pådrar seg en utvisning reduserer M/S. Sist på pucken er Mathias Trygg, lillebroren til VIF-kapteinen.

Hjemmelaget reduserte, og en stund så det ut til at de var på vei inn i kampen igjen. Foto: André Kjernsli

Hjemmelaget blir inspirert av scoringen og melder seg på i kampen igjen, Det liker ikke Roy Johansen i båsen til Vålerenga, og tar en time-out midt i andre periode for å justere litt på laget sitt.

VIF scorer i undertall

Det ser ut til at instruksjonene virket, men så får Vålerenga nok en utvisning; Skal hjemmelaget redusere nok en gang? Neida, det motsatte skjer, Jonas Oppøyen kommer seg alene med keeper, runder sisteskansen elegant og setter pucken i mål. I undertall.

Daniel Sørvik gikk i vantet med hodet først, men det så heldigvis verre ut enn det var. Foto: André Kjernsli

Det var en skikkelig kalddusj for hjemmelaget, som nå velger å bytte keeper. Han blir straks satt i arbeid, det ser ut til at Vålerenga ønsker å drepe denne kampen før den siste pausen.

Snaut tre minutter før midtperioden er over øker gjestene til 5-1. Etter litt klabb og babb foran M/S-goalen setter til slutt Kalle Ekelund pucken i mål.

Sisteperioden fortsetter på samme måte. Kampen er åpen og fin, og hjemmelaget spiller sitt eget spill og ønsker å komme til sjanser.

VIF virker fornøyd

Vålerenga på sin side virker fornøyd, og ser ut til å ha skrudd litt av på tempoet.  For andre gang i kveldens kamp kommer Jonas Oppøyen alene med keeper, men denne gangen makter han ikke å sette pucken i mål.

Sisteperioden ender uten scoringer, og VIF spilte forhåpentligvis på seg litt selvtillit før lørdagens match i Furuset Forum. Da kommer Storhamar på besøk.