Midt inne i denne glade gjengen står Mats Trygg som åpnet scoringsprotokollen for Vålerenga. Foto: André Kjernsli

Vålerenga avgjorde i nest siste spilleminutt. Drømmen om kongepokal lever

Både VIF og Frisk ledet kampen på ulike tidspunkter, og skuddstatistikken viser uavgjort 34-34. Men Vålerenga halte til slutt i land en svært viktig 3-2 seier.

Mandag kveld skulle St.Hallvards menn bryte borteseierrekka til Frisk, som til nå teller fem kamper. Gjør de det tar de samtidig for første gang sammenlagtledelsen i semifinalen, men først skal kampen spilles.

Colin Spaberg Olsen er tilbake i laget, mens Thomas Olsen, Stefan Espeland og Andreas Stene er ute.

Ikke samme intensitet

I forrige kamp ble utvisningene avgjørende, og i denne kampen er det Frisk som får første mulighet i overtall. De kommer knapt nok inn i Vålerengas sone, og har ingen skudd på mål.

Colin Spaberg Olsen var tilbake etter skade, og prøver her å krige pucken i mål. Foto: André Kjernsli

Hjemmelaget trenger derimot ikke å spille i overtall for å lage kveldens første mål; Mats Trygg får gleden av å åpne målprotokollen på pasning fra Andreas Heier og Filip Gunnarsson. De neste minuttene skjer det ikke all verden ute på isen, er ikke den samme intensiteten som i de to foregående kampene. Enga har grepet om kampen, men Frisk er ikke ufarlige.

Mot slutten av perioden får gjestene nok en mulighet i overtall, og som ved forrige forsøk fremstår de som ganske tannløse.

Skuddstatistikk 1. periode: VIF: 7 Frisk: 9

Frisk tar ledelsen

Frisk er nære på å utligne i første spilleminutt av andreperioden, men skuddet går i stanga bak Steffen Søberg.

Så, ut av ingenting inviterer den samme Steffen Søberg Frisk inn i kampen igjen. Den vanligvis så trygge sisteskansen mister en puck han burde hatt full kontroll på. Pucken ligger fri og Frisks Magnus Geheb pirker tilslutt pucken i mål. Helt unødvendig baklengs.

Frisk jubler etter sitt første av to mål i andreperioden. Men det ble med to scoringer for laget fra Asker. Foto: André Kjernsli

Midtveis i perioden får begge lag en mann utvist. Først misbruker målgarantisten Tobias Lindstrøm en kjempesjanse. Så går Frisk rett i angrep, og etter litt klabb og babb setter Victor Björkung pucken bak Steffen Søberg.

Frisk leder for første gang i kampen. Den ledelsen har de i nøyaktig 70 sekunder. Da setter Rasmus Ahlholm pucken i mål etter en lur pasning fra kaptein Lindstrøm. Nå svinger det litt i Furuset Forum, det hjalp å spille fire mot fire en liten stund.

Skuddstatistikk 2. periode: VIF: 13 Frisk: 13

God andrerekke hos VIF

I det vi går løs på tredjeperioden skal det deles ut skryt til andrerekka til VIF. Oppøyen, Gunnarsson og ikke minst Andreas Heier gjør en bra kamp. De jobber steinhardt i hvert bytt, og Heier ser ut til å være overalt. Han har vært en fin tilvekst til laget.

Det ble litt småampert og noen diskusjoner etter kampslutt da Vålerenga til slutt dro i land en 3-2 seier over Frisk. Foto: André Kjernsli

Litt før midtveis i perioden spiller Enga et veldig godt power play, men klarer ikke å sette pucken i mål. Det er hjemmelaget som har grepet om kampen. Men nå som det nærmer seg slutten av tredje periode virker det som om lagene er mer redd for å gjøre feil enn noe annet.

— Ikke slitne ennå

Ikke før vi får sagt det, gjøre Martin Røymark våre ord til skamme og setter pucken i nettaket bak Nicklas Dahlberg i Frisk-buret. 3-2 til hjemmelaget med under to minutter igjen av ordinær spilletid. Det klarer VIF, og haler med det i land en viktig seier i semifinalespillet.

— Vi har bra energi i laget, mener kveldens bestemann, VIFs Andreas Heier. Foto: André Kjernsli

Andreas Heier som kom til VIF i februar har sakte men sikkert spilt seg inn i laget. Mandag ble han helt fortjent kåret til Vålerengas bestemann.

— Det er bra energi i laget, og vi er ikke slitne, sier Heier til VårtOslo.

— Fortsetter vi på denne måten så blir det finale. Jeg er veldig glad for at jeg gikk til VIF. Laget jeg spilte for i Sverige startet sommerferien 8. mars, mens her spiller jeg for en plass i NM-finale, sier kampens bestemann etter 3-2 seieren over Frisk

VIFs bestemann:  Andreas Heier
Frisk bestemann: Garreth Thompson