Samuel Adekugbe brant en kjempesjanse for VIF tidlig i andre omgang. Foto: André Kjernsli

Poengdeling for Vålerenga, ikke vunnet i serien på tre kamper

Vålerenga må gå i seg selv etter en fryktelig slapp og uinspirert 2. omgang mot Sarpsborg hjemme. Vålerenga har tatt kun ett poeng i eliteserien i fotball siden 2-0 seieren over Strømsgodset 16. mai.

Vålerenga hadde alt å spille for, etter et ydmykende 5-3-resultat mot 2. divisjonslaget Bærum. Og det startet lovende mot Sarpsborg. Etter bare to minutter fikk Aron Dønnum ballen i mellomrom og spilte opp Chidera Ejuke. Fra relativt skrå vinkel, satte han ballen i stolpen.

Lars-Jørgen Salvesen sender sarpingene i tet foran Klanen. Foto: André Kjernsli

Sarpingene scorer først

Men det var sarpingene som skulle få smake på ledelsen først. Etter et kvarters spill kom Jørgen Strand Larsen seg rundt på kanten og spilte inn til Lars-Jørgen Salvesen. 0-1 etter grusomt forsvarsspill av Vålerenga. Det dårlige forsvarsspillet virker å være symptomatisk for tiden.

Så fulgte 15 trauste minutter, før Bård Finne skulle utligne for Enga. Matthias Vilhjalmsson headet og keeper Aleksandr Vasiutin reddet. Returen gikk først innom foten til Dønnum og i keeper, før Finne kunne trille ballen over streken. Hans andre scoring for sesongen.

Bård Finne tar en Pride-corner, det var ellers lite å være stolt av for VIF i første omgang. Foto: André Kjernsli

Kjempesjanse

Like før pause fikk Sarpsborg et frispark i god posisjon. Larsen skrudde ballen i stolpen og ut. Meget nære for de refleksgule. Vålerengas forsvar holdt på ingen måte mål. Lagene gikk dermed uadskilt til pause etter en, til tross for mål, ikke direkte underholdende omgang.

Etter 55 minutter slo Magnus Lekven gjennom Sam Adekugbe med en nydelig langpasning. Kanadieren dempet nydelig og var helt alene med keeper. Men han klarte ikke å beregne spretten godt nok og blåste ballen over. Kjempesjanse for Oslos røst.

Bård Finne utligner mot de signalgule. Foto: André Kjernsli

Uinspirerte

Resten av omgangen ble en søvndyssende affære, og kampen endte 1-1. Et resultat Vålerenga neppe er fornøyd med, Sarpsborgs tabellplassering tatt i betraktning. Vålerenga må nok gå i seg selv etter en fryktelig slapp og uinspirert 2. omgang.

Laget burde klart å få til noe mer intenst etter tapet mot Bærum. Det virker som om laget gir litt f... om dagen.
Felix Horn Myhre kom innpå litt ut i andre omgang og var nære på å pirke inn et vinnermål helt mot slutten. Foto: André Kjernsli