Snøvær skapte utfordrende kjøreforhold på veiene i Oslo, som her på E6 ved Skullerud.
Snøvær skapte utfordrende kjøreforhold på veiene i Oslo, som her på E6 ved Skullerud.

– Det er nesten litt ubegripelig. Jeg må si at jeg blir litt overrasket

Statens vegvesen er overrasket over at mange bilister hadde sommerdekk i går. Det skapte store problemer i trafikken.

Publisert

– Det er nesten litt ubegripelig. Jeg må si at jeg blir litt overrasket når erfarne bilister legger ut på veien med sommerdekk når det er varslet snøvær flere dager i forveien, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen øst.

Mandag rant meldingene om trafikkuhell inn. Snøen skapte kaos på flere av hovedveiene inn mot Oslo, og mange steder hadde både vogntog og biler kjørt seg fast. Mange av kjøretøyene hadde sommerdekk.

– Ut ifra de tilbakemeldingene vi har fått, var det mange av kjøretøyene som ikke var riktig skodd. Det skaper problemer, sier Lindstad.

Mer normal tirsdag

Hun oppsummerer gårsdagen som svært krevende for alle involverte, men sier at snøværet ga seg i løpet av natten og at det i morgentimene tirsdag gikk mer som normalt.

– Det er en del kø på E6 innover mot Oslo fra Taraldsrudkrysset. Samtidig har vi også en del kø sørover mot Østfold, ettersom det er et vogntog som har fått problemer ved Abildsø, sier Lindstad.

Kan kommer mer

Torsdag kan det bli en ny runde med kaos i trafikken. Da er det varslet mer snø.

– Det kommer en ny runde på torsdag. Da får man kanskje opp mot 15 centimeter enkelte steder, så man må være forberedt på mer, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl til VG.

– Utfordringen er når det kommer mye snø på kort tid. Kombinert med mye trafikk blir det vanskelig å ryddet veiene når det er biler overalt. Men det hjelper jo selvfølgelig at alle har vinterdekk, sier Lindstad.

Powered by Labrador CMS