En politibil i snødrevet i nærheten av politistasjonen på Grønland mandag. På ettermiddagen var det øst i Oslo trafikken er mest påvirket av snøværet.

Politiet om trafikken: «Saktegående slalåmkjøring»

Særlig øst i Oslo var trafikken saktegående mandag ettermiddag, ifølge Oslo politidistrikt.

Publisert

I en oppdatering like før klokken 15.30 konstaterte politiet at snøen fortsatt lavet ned over hovedstaden.

«Det er saktegående trafikk spesielt det østlige delene av distriktet», meldte operasjonssentralen.

La på kjettinger

«På E6 opp fra Skulleruddumpa har et par biler fått stans, så det er saktegående slalåmkjøring opp bakken. Berging er på vei, men det tar naturligvis tid», utdypet Oslo-politiet i sin oppdatering.

Vegtrafikksentralen øst meldte klokken 15.47 at en personbil ved Skulleruddumpa i retning Moss hadde kommet seg videre fra stedet, mens et vogntog fortsatt sto i høyre felt og la på kjettinger.  

Sliter på føret

Idet klokken hadde bikket 16.30, kunne politiet melde at situasjonen ved Skulleruddumpa fortsatt ikke var bedret. 

«Stadig lastebiler som sliter på føret, og akkurat nå er det full stans på utgående. Både politi, berging, og andre gode krefter jobber med å løse problemene», oppsummerte operasjonssentralen, før de idet klokken nærmet seg 17.00 la til:

«I det store og hele er trafikksituasjonen lik, eller verre, slik den har vært gjennom dagen. Situasjonen er verst på E6 utgående opp fra Skulleruddumpa hvor trafikken har stått helt stille i tjue minutter, men hvor det er en liten åpning mellom lastebilene nå».

Samtidig ble det meldt at det ved E6 utgående opp mot Karihaugen kun hadde vært åpent i ett felt i en lengre periode grunnet biler med stans i oppoverbakken. Berging var da på stedet, men flere biler trengte hjelp enn det var kapasitet til å hjelpe, ifølge politiet.

Vekslende utover ettermiddagen

Situasjonen videre utover ettermiddagen og på starten av kvelden var vekslende. 

«Nå ser alt så meget bedre ut opp bakken mot Karihaugen på E6 utgående. To–tre felt er nå åpne, og en av bilene som var proppen er fjernet», var meldingen i 17.30-tiden, før følgende «kontrabeskjed» kom fra politiet en times tid senere: 

«Opp fra Skulleruddumpa er det igjen full stans etter en liten periode hvor trafikken gikk forbi i ett felt».

Tungt i bakken

Like etter klokken 16.00 opplyste politiet at flere lastebiler hadde fått stans på Ring 3 opp fra Brynstunnelen. 

«Det medfører at to av tre felt er sperret i retning mot Ryen inntil videre. Vi jobber med å utbedre dette, men konsekvensen er at det er enda mer kø på Ring 3 sør-/østgående», het det videre i oppdateringen.

Kort tid senere kunne politiet melde at det var fire vogntog/lastebiler som slet i bakken opp mot Ryen, men at det enn så lenge var mulig å passere på høyre side. Ifølge Vegtrafikksentralen øst, passerte trafikken på stedet svært sakte.

Tips oss:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS