— Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sier Siv Jensen om regelbruddet. Gardermoen 20210508. Avtroppende leder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, p vei til talerstolen p Frps landsmte lrdag formiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Politiet vurderer etterforskning av Siv Jensen etter mulig koronalovbrudd

Tidligere Frp-leder Siv Jensen erkjenner brudd på koronaregler i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos moren. Politiet vurderer etterforskning.

Publisert

I tillegg til Siv Jensen var det tolv andre til stede på feiringen, skriver TV 2.

De gjeldende koronareglene i hovedstaden slår fast at det er forbudt å samle over ti personer i private hjem.

— Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sier Jensen til kanalen.

— Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sier hun.

Vurderer etterforskning

Oslo-politiet bekrefter overfor NTB at de vurderer om de skal etterforske saken.

— Vi har sett det som fremkommer i mediene, og vurderer ut fra dette om det er aktuelt å opprette anmeldelse/etterforske. Vi kommer tilbake til det – regner med i morgen tidlig, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB.

Tidligere denne måneden ble Sylvi Listhaug valgt som ny leder av Fremskrittspartiet, og Jensen gikk av etter å ha ledet partiet i 15 år.

Listhaug sier til TV 2 at hun er glad for at Jensen har lagt seg flat.

— Jeg er glad for at Siv har lagt seg flat og beklaget. Det er viktig at alle overholder koronareglene, sier Listhaug.

Solberg fikk bot

I april ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) ble ilagt en bot på 20.000 kroner for brudd på smittevernreglene i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring på Geilo i februar.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, ble også etterforsket i forbindelse med et nachspiel på et hotellrom i Bodø i mars.

Saken ble henlagt fordi samlingen ikke ble ansett som et arrangement.

Powered by Labrador CMS