Snøværet skaper problemer for kollektivtrafikken i Oslo-området mandag ettermiddag.
Ta hjemmekontor hvis du kan, oppfordrer Ruter om før mandag 22. januar.

Ruter: – Hold deg hjemme hvis du kan

– De som kan ta hjemmekontor bør gjøre det, slik at de som for eksempel må på jobb i samfunnskritiske funksjoner kommer seg fram, sier Ruter søndag kveld.

Publisert

Ruter har søndag ettermiddag vært i dialog med bussoperatørene, SporveienStatens VegvesenOslo kommune og Akershus fylkeskommune.

Nå oppfordrer de reisende om å holde seg til hjemme, dersom man kan det.

– De som kan ta hjemmekontor bør gjøre det, slik at de som for eksempel må på jobb i samfunnskritiske funksjoner kommer seg fram, sier Ruters pressevakt Sofie Bruun.

Usikkerhet knyttet til busstrafikken søndag kveld

– Når det er vanskelig på veiene, er det også det for bussene. Det er fint at veiene ryddes slik at det blir plass til bussen, men is og overvann kan skape store utfordringer også for busstrafikken, sier Bruun.

Ruter melder om at trikk og T-bane foreløpig går som normalt søndag kveld, men at det er risiko for innstillinger og forsinkelser. Det er stor usikkerhet knyttet til spesielt busstrafikken ut kvelden, og det kan være svært glatt på holdeplassene.

Reisegaranti ved 20 minutters forsinkelse

Ruter har besluttet at reisegaranti kan benyttes den 22. januar. Dersom Ruters avganger er mer enn 20 minutter forsinket, kan reisende benytte taxi og få utgiften refundert med inntil 750 kroner. Men husk at kjøreforholdene også er vanskelige for taxi.

– Egentlig dekker ikke garantien situasjoner som er varslet i god tid på forhånd, eller som ligger utenfor det Ruter rår over. Men i denne ekstreme situasjonen har vi besluttet at den likevel skal gjelde, slik den også gjorde onsdag forrige uke, sier Ruters pressevakt.

Styrker informasjonen 

Det oppfordres om å følge med på Ruters nettsider, i Ruters kanaler i sosiale medier og på øvrig kundeinformasjon. Ruter melder at de øker bemanningen for å bedre informasjonen i app og på informasjonsskilt, og kundesenteret har også økt bemanning.

Det er vurderinger av risiko for helse og sikkerhet til passasjerer og ansatte som er førende for trafikkavviklingen mandag morgen. På grunn av føreforhold, varsler operatørene at det også er utfordrende for en del av førere og sjåfører å møte på jobb.Powered by Labrador CMS