Skogbrann og Sigurd Folkerø Dalen, i Oslo brann- og redningsetat.
Fra torsdag er det forbudt å bruke åpen ild utendørs i Oslo, ifølge Sigurd Folkerø Dalen, i Oslo brann- og redningsetat.

Fra i morgen er det forbudt å gjøre opp ild ute. — Vi må gjøre det vi kan for å forebygge

Onsdag vedtok Oslo kommune å innføre et forbud mot all bruk av ild utendørs i hovedstaden. Du kan likevel fortsatt grille i egen hage.

Publisert

Etter uker med varmt sommervær og nesten ingen nedbør å snakke om, har den senere tid vært flere skogbranner rundt om i oslomarka. 

Etter den relativt store skogbrannen ved Ulsrudvann mente brannvesenet at det foreløpig ikke ville være aktuelt å innføre et totalforbud mot åpen ild, men onsdag formiddag kom kontrabeskjeden.

— All bruk av ild i skog, utmark og innmark, inkludert faste tilrettelagte bålplasser, parker og grøntområder, blir ulovlig fra i morgen, sier kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, Sigurd Folgerø Dalen,  i en pressemelding.

Grilling i egen hage er tillatt

Forskriften som kommunen i samarbeid med Oslo brann- og redningetat nå har innført har virkning fra midnatt onsdag og inntil videre. Den midlertidige forskriften forbyr å gjøre opp ild, slik som å brenne bål, bruke grill, stormkjøkken, andre kokeapparater, bålpanner og annen brenning med fast brensel

Brann- og redningsetaten presiserer at det fremdeles er lov å grille i egen hage. I tillegg kan det grilles i skolegårder, parkeringsplasser og idrettsplasser, så sant disse ikke ligger nær skog og mark. 

— Vi er klar over at forbudet er en stor inngripen i folks privatliv, men nå må vi gjøre alt vi kan for å forhindre at det oppstår flere skogbranner, understreker kommunikasjonssjefen.

Powered by Labrador CMS