Til uka kommer mildværet, og kombinert med nedbør vil det føre til en våt vinterferie. Inn mot helgen kan det bli lavere temperatur igjen, men så langt frem er det litt usikkert, sier meteorologene.

Slik blir Oslo-været i vinterferien: – Vi må nok beholde hålken litt til

Med et kommende lavtrykk blir det nok en våt og grå vinterferie i vente for oslofolket.

Publisert

Den kommende vinterferie-uka i Oslo blir nok mer grå av skyer enn hvit med snø. Temperaturen vil holde seg på pluss-siden utover uka, men med grå skyer kommer det til å bli vått.

– Mye av uka foran oss vil nok være lavtrykks-preget, forteller vakthavende meteorolog Per Egil Haga, ved meteorologisk institutt.

Regn av nedbøren

Det er et lavtrykk på vei, som har med seg milde luftmasser med fuktighet og nedbør. Det ser ikke ut til at vi kommer til å se så mye av dette lavtrykket på mandag, men senere til uka vil vi merke det.

– Kanskje vil vi se litt til sola utpå dagen på mandag. Tirsdag kan det bli kaldt om morgenen, men mot onsdagen ser det ut til at lavtrykket tar med seg milde luftmasser og gjør det mildt resten av uka. Da blir det regn av nedbøren som kommer fremover, sier Haga.

Det er foreløpig meldt ned til fire minusgrader mandag morgen og natt til tirsdag på Yr. Da kan det hende nedbøren blir snø, men ellers i uka vil temperaturen gjøre nedbøren til regn.

– Det ser nok ut til at det blir milde nok luftmasser slik at det også blir regn i marka. Det er ganske høyt terreng rundt omkring Oslo, hvor det er kjøligere, men selv opp til 3-400 høydemeter blir det nok også regn.

– Kan fort bli ishålke

Temperaturen i byen kan bli opp mot 4-5 varmegrader enkelte dager, så det blir mildt og kanskje til og med litt vårlig, tror meteorologen. 

– Når det kommer til føret i byen kan regn og snøsmelt samtidig føre til overvann enkelte steder, selv om det ikke skal mye nedbør til. Særlig torsdag kan det skje. Med minusgrader i starten av uka, og dermed mildvær, blir det vann på isen, og kan fort føre til ishålke på småveiene. 

– Så vi må nok beholde hålken litt til, avslutter Haga.



Powered by Labrador CMS