Hvalstad 20240106. Oslo ligger i bakgrunnen og er dekket med et «lokk» med kald luft og noe dis, sett fra Hvalstad i Asker lørdag ettermiddag mens solen var på vei ned.
Bildet er tatt på Hvalstad utenfor Oslo. Her ser man Oslo ligger i bakgrunnen og er dekket med et «lokk» med kald luft og noe dis. Det er ventet et værskifte etter beinkulda.

Værskifte ventes etter beinkulde – varsler kraftig snøfokk

Etter iskaldt vær og opphold er det ventet snø og mildvær i Sør-Norge i løpet av helga. Et gult farevarsel om snøfokk er sendt ut for deler av landsdelen.

Publisert

– Etter beinkulde og oppholdsvær er det meldt snø og deretter mildvær og regn i lavlandet, opplyser Meteorologisk institutt på X/Twitter.

Fredag har det også blitt sendt ut et gult farevarsel for deler av Agder og Rogaland. Spesielt i fjellet, men også åpne områder i lavlandet kan vente seg kraftig snøfokk i helgen.

Farevarselet gjelder fra fredag kveld og gjennom hele lørdagen. Meteorologisk institutt skriver at det kan gi lokalt vanskelig kjøreforhold.

Føles som minus 20

I hovedstaten er det denne fredagen meldt over ti minusgrader flere steder, og det kan føles som nærmere 20 minusgrader.

Mens varm luft dekker store deler av Sør-Europa, ligger Norge plassert i kald luft.

– I løpet av helga rykker den varme lufta litt nærmere Sør-Norge og vil gi stigende temperatur. Utover i neste uke kan mildværet også nå opp til Nordland, opplyser meteorologene.

Powered by Labrador CMS