Kultur- og idrettsbyråd Omar Samy Gamal (30) blir Oslo SVs ordførerkandidat ved valget neste høst.

Omar Samy Gamal (30) er SVs ordførerkandidat: - Oslo på sitt beste er sterke fellesskap tuftet på solidaritet og mangfold

Nåværende kultur- og idrettsbyråd Omar Samy Gamal er nominert som SVs ordførerkandidat i Oslo. Sammen med førstekandidat Sunniva Holmås Eidsvoll topper Gamal SV-lista ved valget neste høst.

Publisert

— For oss handler det ikke bare om å fortsette å styre byen. Vi skal fortsette å bygge byen, sier Omar Samy Gamal etter å ha blitt Oslo SVs ordførerkandidat.

30-åringen, som er født i Tromsø, har siden 2019 vært idretts- og kulturbyråd i hovedstaden.

— Kamp mot rasisme og klimakrise

Etter at ordfører Marianne Borgen (SV) takket nei til gjenvalg, måtte Oslo SV finne en ny kandidat til det formelt sett fremste vervet i oslopolitikken. Valget falt til slutt på Gamal.

— Oslo på sitt beste er sterke fellesskap tuftet på solidaritet og mangfold, sier ordførerkandidaten.

— Det trenger vi i møte med de store utfordringene vi har foran oss, som kampene mot rasisme, klimakrise og økonomiske forskjeller, sier han etter nominasjonsmøtet i Oslo SV mandag kveld.

— Nå er vi klare for å vinne valget og sikre fire nye år med rødgrønt flertall i Oslo, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

På førsteplass hadde nominasjonskomiteen innstilt skolebyråd og Oslo SV-leder Sunniva Holmås Eidsvoll (39). Og slik ble også resultatet på nominasjonsmøtet.

— Blått maktskifte betyr mindre felles velferd

— Nå er vi klare for å vinne valget og sikre fire nye år med rødgrønt flertall i Oslo. Forskjellene og utslippene må videre ned, og jeg er sikker på at vi skal klare å holde høyresiden borte fra makten, sier Sunniva Holmås Eidsvoll.

— Et blått maktskifte i Oslo vil bety mindre felles velferd, økte forskjeller i skolen, et mer nådeløst boligmarked og tettere biltrafikk, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS