Nationaltheatret har lenge hatt behov for å rehabiliteres. Nå kan det ikke vente lenger, mener Tage Pettersen (H).

– Dagens Nationaltheater tåler ikke vente på en ny underjordisk scene på Tullinløkka

Tage Pettersen (H) mener rehabiliteringen av Nationaltheatret ikke kan vente på den såkalte Tullinløkka-løsningen. Det haster med Nationaltheatret-rehabilitering.

Publisert

Kulturpolitisk talsperson for Høyre, Tage Pettersen, er skeptisk til forslaget om å bygge et underjordisk teater på Tullinløkka i Oslo sentrum, som kan fungere som en moderne hovedscene for Nationaltheatret, skriver Klassekampen.

Planen er at scenen på Tullinløkka skal fungere som en midlertidig løsning mens det gamle teateret rehabiliteres, men ifølge en foreløpig framdriftsplan vil saken tidligst komme til politisk behandling i bystyret i 2026.

Oslo 20220105. Tage Pettersen (H) stiller spørsmål til kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) under Stortingets spørretime i Stortinget i Oslo.
Tage Pettersen (H) mener rehabiliteringen av Nationaltheatret ikke kan vente på den såkalte Tullinløkka-løsningen.

Med den farta vil det neppe stå et ferdig teater på Tullinløkka før langt ut på 2030-tallet, tror Pettersen.

Må rehabiliteres snarest

– Jeg tror ikke dagens teater tåler å vente på at Tullinløkka eventuelt blir klart, sier han til avisa.

Pettersen mener at det gamle teateret må rehabiliteres så fort som mulig, og at man må finne alternative løsninger for å midlertidig flytte aktiviteten ut.

Ny scene eneste mulighet

Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) mener imidlertid at å bygge en ny scene er den eneste muligheten.

– Vi har søkt etter erstatningslokaler, men uten å lykkes. Man har ikke funnet lokaler som kan brukes mens bygget pusses opp, og derfor må man bygge en ny scene, sier Jaffery til Klassekampen.

Powered by Labrador CMS