Siavash Mobasheri har så langt ledet osloavdelingen av Rødt. Etter valget neste høst blir han sannsynligvis gruppeleder i bystyret.

Ny arvtaker på toppen av bystyreliste til Rødt Oslo. Se lista med navn

Nåværende bystyrerepresentant og leder i Rødt Oslo, Siavash Mobasheri, foreslås som toppkandidat. – Vi jobber utrettelig mot klasseskiller, en kamp vi fører både utenfor og i bystyret.

Publisert

– Vi har ønska å lage en liste som reflekterer mangfoldet både i Oslo og i partiet, slik som det står i nominasjonskomiteens mandat. Det mener komiteen at vi har fått til. Komiteen foreslår en topp ti med syv kvinner og tre menn, og hvor halvparten har innvandrerbakgrunn, sier komiteens leder, Rosmin Mathew.

Sofia Rana, Ylva Holm Torsteinson, Sareedo Ali og Jorunn Folkvord forslås på de neste fire plassene.

– Luksusproblem

Ifølge Mathew har Rødt vokst mye siden forrige kommunevalg.

– Vi jobber utrettelig mot klasseskiller, en kamp vi fører både utenfor og i bystyret. Naturlig nok har dette gjort at nominasjonskomiteen har hatt et luksusproblem med mange svært gode kandidater å velge mellom, sier Mathew i en pressemelding.

Den endelige lista skal bestå av 65 navn, førsteutkastet består av de øverste 14. Utkastet er enstemmig vedtatt i komiteen og er på høring for å diskuteres i lagene fra 15. september til 13. oktober.

Nominasjonskomiteens endelige forslag til liste sendes ut 3. november, og lista vedtas på partiets nominasjonsmøte 17. november på Ingeniørenes Hus.

Toppkandidatene

Komiteens forslag til topp 14:

 1. Siavash Mobasheri
 2. Sofia Rana
 3. Ylva Holm Torsteinson
 4. Sareedo Ali
 5. Jorunn Folkvord
 6. Mari Rise Knutsen
 7. Luis Espinoza
 8. Stine Westrum
 9. Guillaume Durandal
 10. Thea Borkhus Gabrielsen
 11. Linda Amundsen
 12. Mikkel Øgrim Haugen
 13. Chiara Victoria Cavallari Tøraasen
 14. Arne Herman Rolijordet
Powered by Labrador CMS