— Planen er ikke å komme tilbake. Jeg ønsker å gjøre noe annet og har ikke lyst til å være politiker resten av livet, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).

Inga Marte Thorkildsen ber om permisjon fra bystyret: - Jeg ønsker ikke være politiker resten av livet

Mangeårig SV-profil og skolebyråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, har bedt om permisjon fra bystyret og sier hun regner med å forlate politikken. Permisjon blir trolig innvilget av bystyret onsdag ettermiddag.

Publisert

Etter å ha bekledd roller som nestleder i SV, statsråd, stortingspolitiker og skolebyråd i Oslo gjennom 18 år, ber Inga Marte Thorkildsen (45) om permisjon fra bystyret, skriver Avisa Oslo.

— Jeg har for tiden store og krevende omsorgsoppgaver som gjør det svært vanskelig å skjøtte vervene mine. Jeg ber om at permisjon innvilges så raskt det lar seg gjøre, skriver Thorkildsen i søknaden.

— Planen er å ikke komme tilbake

Søknaden skal onsdag til behandling i bystyret. I forrige uke ble den enstemmig godkjent i forretningsutvalgets forberedende behandling.

I beslutningen vises det til at vilkårene anses for oppfylt, slik som det har vært i tidligere saker for medlemmer av bystyret med tunge omsorgsoppgaver.

— Jeg ber jo bare om permisjon fra bystyret og vil se hvordan ting utvikler seg, men sånn det er nå, er jeg nødt til å ta permisjon. Planen er ikke å komme tilbake. Jeg ønsker å gjøre noe annet og har ikke lyst til å være politiker resten av livet, sier Thorkildsen til avisen.

I oktober i fjor gikk Thorkildsen ut av byrådet der hun siden 2017 hadde vært byråd for oppvekst og kunnskap.

Powered by Labrador CMS