Boliger i Gamlebyen. Det blir stadig dyrere å leie boliger, og Oslo topper listene.

Store prisforskjeller på husleie i landet. Oslo har fortsatt det høyeste prisnivået

Tall fra Leiemarkedsundesøkelsen for 2023 viser at Oslo fortsatt har det høyeste prisnivået. Innad i Oslo er det store forskjeller på prisene, ut ifra hvor i byen man bor.

Publisert

Hva man må ut med av husleie rundt om i landet, varierer stort. 

I hovedstaden og Bærum må man ut med 13.850 kroner i snitt for en 2-roms leilighet, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Innad i byene er det store forskjeller på prisene. I Oslo ser man at sentrumsnære bydeler skiller seg ut med de dyreste leieprisene.

Dyrere jo nærmere sentrum

For eksempel er en 2-roms bolig i Oslo på 50 kvadratmeter i området Frogner, Ullern, Sentrum og St. Hanshaugen ventet å koste 14.400 kroner per måned, mens tilsvarende boenhet i området Søndre Nordstrand, Grorud, Stovner og Alna ligger på omtrent 12.500 kroner i måneden.

Tallene viser også at det er merkbare endringer fra 2022 til 2023. I de tre største byene har leieprisene økt med nærmere 1000 kroner i snitt.

Prisen stiger i kortere leieforhold

I Oslo sentrum har det vært en økning på 1200 kroner, i bydel Bergenhus i Bergen har økningen vært på 900 kroner. Trondheim sentrum har samme økning som Bergen.

Prisen for boliger stiger i kortere leieforhold. Kontrakter for i år eller i fjor har 12 prosent høyere leiepris enn de kontraktene som ble inngått mellom 2017 og 2021.

Undersøkelsen viser at tendensen med lavere leie jo eldre leieforholdet er har holdt seg stabilt de siste årene.



Powered by Labrador CMS