Klagegangen skal bli enklere for de som har fått avslag på bostøtte som følge av for høy inntekt i Gamle Oslo. Her fra Grønland Torg.

Nå skal det blir lettere å klage på bostøtteavslag i Gamle Oslo

Gamle Oslo er Husbankens utvalgte Oslo-bydel til et pilotprosjekt for digital klage på bostøttevedtak.

Publisert

Dette innebærer at det i bydelen, som den eneste i hovedstaden, er åpnet opp for digital klage, i første omgang for avslag på bostøtte knyttet til for høy inntekt.

Bostøtte er en statlig støtteordning for de med lave inntekter og høye boutgifter. Arendal, Bergen, Trondheim, Fredrikstad, Skien og Drammen er pilotkommunene i prosjektet i tillegg til Oslo-bydelen.

Raskere saksgang

Ved avslag, er saksgangen for klager vanligvis at klagen sendes til bydelens eller kommunens bostøttekontor, som videre sjekker opplysninger og sender klagen til Husbanken for behandling.

Den digitale løsningen blant annet Gamle Oslo nå kan ta i bruk, vil gjøre det enklere for søker å klage, i tillegg til å gjøre saksgangen raskere, opplyser Husbanken selv i en pressemelding.

Samlet på ett sted

Her påpeker Husbanken at det vil være gunstig både for dem selv og de aktuelle bydelene/kommunene at alle saksdokumenter er samlet på ett sted.

«Målet er å gjøre forbedringer basert på tilbakemeldinger fra pilotkommunene, før løsningen rulles ut til hele landet i løpet av 2024», heter det fra Husbanken.



Powered by Labrador CMS