Refstad skole måtte rives bare 14 år etter at den ble bygd i ekspressfart. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Bygg for fremtiden. Bygg en stor, ny Refstad skole. Det er nå vi har sjansen

En Refstad skole for fremtiden trenger romslige lokaler, slik at vi barna får best mulig læringsmiljø.

Publisert

Refstad skole må rives, og det skal bygges et nytt bygg. Det har gått 1,5 år siden vi elever ble flyttet til Bredtvet, og mens vi busses frem og tilbake hver dag (dette er dyrt!), diskuterer politikerne areal, høyde og volum på den nye skolen. Jeg har hørt at de vil bygge en mindre skole enn før. Er dette lurt?

Jeg og mine klassekamerater opplevde den gamle skolen som liten. Vi hadde ikke gymsal, klasserommene var små og skolen manglet flere rom til aktiviteter. Det er ikke sannsynlig at skolen får færre elever i fremtiden. Derfor må vi tenke fremtidsrettet når ny skole skal bygges.

Dette gir ikke mening

Det gamle bygget hadde tre etasjer, og var ca. 16 meter høyt. Nå sier politikerne at det ikke er lov å bygge så høyt lenger, fordi det er krav til større uteareal når skolen er høy. Dette gir ikke mening! Hvorfor bygge mindre enn før, når vi trenger en større skole? Og hvorfor har reglene endret seg?

Refstad skole-barna i barnetoget, på vei opp mot slottet. Nå ber de om en skikkelig skole, i et bygg for fremtiden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

En skole for fremtiden trenger romslige lokaler, slik at vi barna får best mulig læringsmiljø. Vi har gode uteområder og kan leke i hallen, på banen, i skolegården og gå på turer i skogen. Vi får også et uteområde på taket på den nye flerbrukshallen!

Vi savner skolen vår

Vi har det supert her på Bredtvet men savner skolen vår. Det er ikke gøy å ta buss. Derfor haster det å bygge ny skole – og den bør være stor nok! Det koster masse å bygge skoler. Det er nå vi har sjansen. Bygg for fremtiden. Bygg stort!

Powered by Labrador CMS