Politiet aksjonerte natt til søndag mot et leilighetshotell på Grønland. Inngangen til hotellet er til høyre for A Food Market.

Deler årsak til aksjonen som endte med at ung mann ble skutt av politiet

Tre personer er siktet for medvirkning til salg av narkotika. Helsetilstanden til mannen som ble skutt av politiet vil verken politiet, Spesialenheten eller mannens forsvarer uttale seg om.

Publisert

I kjølvannet av aksjonen mot et leilighetshotell på Grønland natt til søndag, som førte til at en ung mann, ut fra Spesialenhetens foreløpige undersøkelser, ved et uhell ble skutt av politiet, deler Oslo politidistrikt tirsdag formiddag en oppdatering i saken.

«Den sisten tiden har det vært økt fokus på salg av narkotika og flere hendelser med besittelse og bruk av våpen og kniv i området på Grønland. Blant annet ble det tidligere i sommer avfyrt skudd på åpen gate mellom etablerte kriminelle miljøer. Politiet har derfor økt tilstedeværelsen i dette området og har den siste tiden jobbet målrettet med å avdekke straffbare handlinger», opplyser politiet i pressemeldingen.

Etterforskning av kriminelt miljø

«Det var besluttet at det skulle pågripes personer og gjennomføres ransaking av et av rommene på stedet», skriver politiet.

Om årsaken til ransakingen og pågripelsen, melder de at dette var besluttet i forbindelse med etterforskning av et kriminelt miljø som er knyttet til salg av narkotika.

Politiet opplyser at tre personer per nå er siktet for medvirkning til salg av narkotika. Da det ikke ble vurdert at det var grunnlag for varetektsfengsling, ble to av de siktede løslatt fra arresten mandag.  Politiet henviser til Spesialenheten hva den tredje siktedes helsetilstand angår.

Det understrekes imidlertid at begge fortsatt er siktet for narkotikaovertredelse, og at politiet vurderer at «mistankegrunnlaget ikke er svekket».

Ble tatt beslag

Politiet påpeker at saken er i innledende etterforskningsfase og at flere etterforskningsskritt gjenstår, og at de på nåværende tidspunkt ikke ønsker å gå ut med øvrige detaljer av hensyn til etterforskningen.

«Under ransakingen ble det tatt beslag i det politiet mistenker er narkotika uten at politiet kan gå nærmere inn på hva det er per nå. Dette vil bli undersøkt under den videre etterforskningen».

Vil ikke kommentere helsetilstand

Påtalefaglig etterforskningsleder Thomas B. Arntsen i Spesialenheten for politisaker opplyser til VårtOslo at det ikke er noen oppdateringer om tilstanden til mannen som ble skutt.

Heller ikke Sidra Bhatti, som er forsvarer for den siktede mannen som ble truffet av politiets skudd, ønsker å kommentere sin klients helsetilstand eller saken for øvrig til VårtOslo tirsdag formiddag.

– For tidlig å konkludere

Etter skytingen natt til søndag, oppga vitner til Dagbladet å ha hørt to skudd. Dette er opplysninger også VårtOslo er kjent med.

– Det er for tidlig i etterforskningen til at vi kan endelig konkludere, men vi har en rekke uavhengige opplysninger som tilsier at det var ett skudd, og ingen opplysninger som underbygger at det skal ha vært to (eller flere) skudd, uttaler Spesialenhetens påtalefaglige etterforskningsleder Arntsen til VårtOslo i denne forbindelse tirsdag ettermiddag.

Han vil per nå heller ikke utdype akkurat hvor på kroppen mannen som ble skutt av politiet ble truffet.

– Vi forholder oss til at fornærmede ble skutt i overkroppen. Igjen fordi det er for tidlig å endelig konkludere inntil vi har klare helseopplysninger, avslutter Arntsen.

Powered by Labrador CMS