Oslo-politiet informerte om etterforskningen av de tre sakene torsdag. Her politihuset på Grønland.

Politiet etterforsker tre saker der kvinner er blitt overfalt i Oslo

Flere kvinner har blitt overfalt i området Grønland/Tøyen/Kampen i løpet av den siste uken.

Publisert

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag der de opplyser at de etterforsker to av hendelsene som voldtektsforsøk og den tredje hendelsen som seksuell handling uten samtykke.

Om hver av de tre hendelsene deler politiet videre følgende:

  • Den første hendelsen skjedde natt til mandag 12. juni cirka kl. 03.35 i Botsparken utenfor Oslo fengsel. Fornærmede har forklart at hun ble overfalt av en ukjent mann i mørke klær. Saken etterforskes som forsøk voldtekt.
  • Den andre hendelsen skjedde i Kampen park ved Sons gate mandag 12. juni cirka kl. 17.20 på ettermiddagen. Saken etterforskes som seksuell handling uten samtykke.
  • Den tredje hendelsen skjedde natt til onsdag 14. juni cirka kl. 01.30 ved Eiriks gate/Jens Bjelkes gate. Overfallet skjedde etter at en ukjent mann med mulig hettegenser kan ha fulgt etter fornærmede fra krysset Åkebergveien og Eiriks gate. Saken etterforskes som forsøk voldtekt.

Flere fellestrekk

Felles for de tre hendelsene er at de har skjedd brått og uventet for de fornærmede, som er kvinner i 20-årene og tidlig i 30-årene, opplyser politiet som foreløpig har vage beskrivelser av gjerningspersonens utseende, alder og bekledning i samtlige saker.

«I alle tre sakene beskrives en mann med mørk hud og antatt afrikansk utseende, som var ukjent for de fornærmede. Alder anslås noe ulikt, men i alle sakene beskrives en gjerningsperson som kan være et sted mellom 20 og 40 år, og i ene saken oppfattet fornærmede at han snakket norsk», opplyser politiet.

– Politiet kan ikke utelukke at det kan være samme gjerningsperson, dette er én av hypotesene vi jobber ut fra, uttaler seksjonsleder Ann Kristin Grosberghaugen. 

– Hittil i år har det vært svært få liknende saker i Oslo, men dette er saker som skaper frykt og usikkerhet, og vi ser veldig alvorlig på disse hendelsene, legger hun til.

Ber om tips

Politiet arbeider nå med gjennomføring av avhør, gjennomgang av videomateriale og annen informasjon. 

I tillegg har Oslo-politiet informert alle patruljer om sakene internt slik at patruljer kan være ekstra årvåkne i disse områdene.

Videre oppfordrer politiet publikum til å ta kontakt dersom de skulle ha tips eller kan ha observert/observerer noe. De som har informasjon eller tips, kan kontakt politiet på 02800 eller på Oslo-politiets tipsside.

«Dersom andre kan ha opplevd noe liknende eller blir utsatt for noe siste tiden, ønsker vi også at de tar kontakt med politiet», oppfordrer Oslo politidistrikt avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS